Најновије

КУРТИ СЕ И ДАЉЕ ИНАТИ СА АМЕРИКАНЦИМА: Таксу не укидамо! Ипак се састао са Тачијем, али одбио руковање (ВИДЕО)

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти најавио је да ће стопостотна такса на робу из централне Србије и Босне и Херцеговине остати на снази све док Влада не донесе нову одлуку.

Аљбин Курти и Хашим Тачи (Фото: Јутјуб)

"У недостатку одлуке владе која би произашла из предлога, става који сам овде изнео пред вама, све се наставља као и до сада, тако да такса остаје сто одсто. Верујем да би било најбоље да се ова ситуација ублажи, гестом добре воље донете Владином одлуком, да се укине порез на сировине које су потребне произвођачима, док год немамо консензус о новој одлуци, остаје стара“, рекао је Курти после седнице Комисије за коронавирус, а пре састанка са Хашимом Тачијем. 

Он је напомениуо да уколико буде постигнут договор са Демократским савезом Косова одлука ће бити донета на Влади.

Курти се састао са Тачијем

Курти се ипак састао са председником тзв. Косова Хашимом Тачијем, иако је до последњег тренутка трајала неизвесност око њиховог сусрета.

Тачи и Курти су започели састанак без руковања.

"Уђите премијеру, пошто смо одлучили без руковања", рекао је Тачи Куртију на вратима.

Хашим Тачи изјавио је да је састанак са Куртијем био садржајан и отворен и да су разговарали о интересима Косова.

"Констатујем да је састанак био дуг, садржајан, веома отворен. Разговарали смо о стварима о којима смо имали конструктивне погледе, о националним интересима грађана Косова, као и о реформама које би требале да се одвијају ка европској перспективи", рекао је Тачи.

Истакао је и да је на састанку разговрано о улози и положају Косова на међународној сцени, као и о дијалогу између Београда и Приштине.

Према његовим речима, заједничка констатација са састанка је да уједињен рад носилаца институција и политичких лидера позиције и опозиције може да поведе Косово напред.

"Постоји довољно простора да нас више ствари  приближава, него раздваја и да морамо да очувамо пријатељске односе са САД. Верујем да ће Влада Косова донети брзе и јасне одлуке. За столом ћемо бити уједињени и наступати једногласно", поручио је Тачи.

Прочитајте ОВДЕ како Русија пролази у тзв. нафтном рату.

Извор: Косово онлајн

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА