Најновије

ШИПТАРСКА ВЛАДА У РАСУЛУ: Распада се "Коалиција наде" лажне државе!

Након само 44 дана на власти, "Коалиција наде", како су Демократски савез Косова И Покрет Самоопредељења, односно Иса Мустафа И Аљбин Курти, назвали споразум о заједничком формирању власти, дошао је до краја, јер ниједна страна не жели да попусти, пише приштинска Газета Еxпрес.

Аљбин Курти (Фото: kryeministri-ks.net)

Курти неће да поништи одлуку о смени министра унутрашњих послова из ДСК, Агима Вељиуа, да у потпуности укине таксе на српске И производе из БиХ, као ни да се извини тој странци.

С друге стране, Мустафа остаје при захвеву за изгласавање неповерења Куртију, што подржава И опозиција.

Еxпрес пише да ће И ова коалиција ускоро отићи у историју, много пре него што се то догодило свим претходним владма од којих ниједна није изгурала пуни мандат.

Мустафа каже да до ове ситуације не би дошло да Курти није слушао погрешне савете неких који га окружују, али није прецизирао о коме је реч.

Ванредни парламентарни избори на косовској територији одржани су 6. октобра прошле године, а преговори ДСК И Самоопредељења о формирању власти трајали су 140 дана.

На тврдње Самоопредељења да Мустафа не може да покрене гласање о неповерењу Куртију, лидер ДСК каже да може према коалиционом споразуму.

А тај споразум је, каже, јасан И у њиму пише да ниједан министар ДСК не може да буде смењен без претходне сагласности странке.

Мустафа је рекао да га Курти о смени Вељиуа није ни консултовао, нити обавестио, већ да је вест о томе сазнао из медија.

Каже да Курти није имао чак ни храбрости да пре смене разговара са Вељиуом.

Није време ни за какву политику сем оне која ће сачувати животе! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА