Најновије

Најмлађи пацијент заражен корона вирусом који се лечи у КБЦ Драгиша Мишовић је '90. годиште

Тренутно у згради Интерне клинике КБЦ Драгиша Мишовић налази се 31 пацијент оболео од корона вируса и један је на интензивном лечењу, који на срећу није интубиран, а он има само 41 годину.

Болница (Фото: pixabay. com)

- Имамо пацијенте који су и '90. годиште, најстарији је '36. годиште. Врло је разнолик састав популације. Нажалост, болест  (корона вирус) напада и влрло младе, а пацијент на интензивном лечењу је стар само 41 годину - рекао је јутрос др Предраг Савић, заменик директора КБЦ Драгиша Мишовић.

Тренутно у згради Интерне клинике КБЦ Драгиша Мишовић налази се 31 пацијент оболео од корона вируса и један је на интензивном лечењу, који на срећу није интубиран.

Како је рекао у јутарњем програму РТС-а, три пацијента су отпуштена са клинике, имала су два негативна узастопна резултата, тако да има и добрих вести.

- Укупно кревета који могу да збрину оболеле од корона вируса има преко 390, 55 места од 390 су места за јединицу интензивног лечења, а 183 места можемо да обезбедимо стављање репиратора и интензивно лечење тих пацијената. Имамо 80 постеља за наше најмлађе, на срећу, тренутно немамо оболеле деце од корона вируса - казао је Савић.

За сада је више од 20 лекара и 30 сестара радило са оболелима, као и спремачице које су апослутно укључене у цео процес рада.

- У првом налету су најизложенији лекари са Интерне клинике Клиничког центра, анестезиолози, а од синоћ су укључени хирурзи због пацијента који је стављен у јединицу интензивног лечења - закључио је он.

Прочитајте ОВДЕ   све о новим мерама Владе.

Извор: telegraf. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА