Најновије

Вухан више није под високим ризиком од избијања коронавируса

Пренос епидемије коронавируса на главном жаришту у Вухану, граду који је најтеже погођен вирусом, "у основи је блокиран."

Грађани се сликају у парку Ханкоу Ђиангтан у граду Вухан, централној кинеској провинцији Хубеи, 26. марта 2020. године. Фото: Xinhua/Xiao Yijiu

У Вухану је процена ризика од коронавируса смањена са „високог ризика“ на „средњи ризик“, изјавио је локални здравствени званичник на конференцији за штампу у петак.

Процена ризика од коронавируса за пет округа Ксинжоу, Хуангпи, Ђиангкиа, Каидиан и Донгкиху додатно је спуштена на "низак ризик", рекао је Лиу Донгру, заменик шефа покрајинске здравствене комисије, који је прогласио пренос епидемије коронавируса у главном “бојном пољу” у Вухану, најтеже погођеном вирусом, "у основи блокираним."

Вухан је пријавио само један новопотврђени случај нове коронавирусне болести (ЦОВИД-19) од 18. марта.

Нису пријављени ниједан новопотврђени случај ЦОВИД-19 у Хубеиу изван Вухана већ 22 дана заредом, а пацијенти у градовима Хуанганг, Ксианинг, Енши, Шиан, Суижоу, Тианмен и Шенонгјиа су отпуштени из болнице, рекао је Лиу.

Према критеријумима ризика који су дефинисани у смерницама које је издало Кинеско државно веће, градови, окрузи и окрузи без новопотврђених случајева у последњих 14 дана класификују се као подручја ниског ризика, она са мање од 50 случајева или она са преко 50, али без концентрованог избијања класификована су као подручја са средњим ризиком, а она са преко 50 случајева као и концентрисана епидемија класификована су као подручја високог ризика.

Прочитајте ОВДЕ како се епископ ваљевски заразио вирусом корона.

Извор: Синхуа

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА