Најновије

ЗА ЊИХ НЕ ВАЖИ ПРИМИРЈЕ, КРВ ЋЕ СЕ ПРОЛИВАТИ ДО КРАЈА! Ево ко прети моћној Русији!

Група Хаџат Тахрир ал-Шам која је повезана са Ал-Каидом званично је одбацила недавни руско-турски споразум о примирју у идлибу, обећавши да ће наставити борбу.

Џихадисти (Фото: Јутјуб)

 

У званичном саопштењу, терористичка група је тврдила да ће споразум омогућити Сиријској арапској армији (ССА) и руским снагама да наставе војну операцију у региону.

Група је такође приметила да већина услова споразума "није применљива". "Овај споразум је обојен двосмисленошћу и лабавим, лебдећим фразама које руском окупатору омогућавају да га поново користи за агресију, а постоје и изрази који се уопште не могу применити, а сматрају се увредом и понижавањем  мученика и њихове жртве у десет непрекидних година ", каже се у саопштењу ХТШ-а, објављеном 7. марта.

Терористичка група се такође захвалила турској влади што се директно укључила у недавну битку против ССА-а и њених савезника у Идлибу.

ХТШ је своју изјаву закључио обећавши да ће се борити против ССА-а и његових савезника обећавши да неће бити "мира ни сигурности" док се сиријска влада не свргне. "Знајте да не постоји језик који ради са окупатором осим језика силе и оружја. Зато потражите помоћ Свемогућег Бога", изјавио је ХТШ.

Руски председник Владимир Путин и његов турски колега Реџеп Тајип Ердоган финализирали су нови споразум о Идлибу током састанка у Москви 5. марта. Према новом споразуму, успостављено је примирје и крећу заједничке патроле на аутопуту Алеп-Латакија.

Колико је заиста јака турска војска, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА