Najnovije

ZA NJIH NE VAŽI PRIMIRJE, KRV ĆE SE PROLIVATI DO KRAJA! Evo ko preti moćnoj Rusiji!

Grupa Hadžat Tahrir al-Šam koja je povezana sa Al-Kaidom zvanično je odbacila nedavni rusko-turski sporazum o primirju u idlibu, obećavši da će nastaviti borbu.

DŽihadisti (Foto: Jutjub)

 

U zvaničnom saopštenju, teroristička grupa je tvrdila da će sporazum omogućiti Sirijskoj arapskoj armiji (SSA) i ruskim snagama da nastave vojnu operaciju u regionu.

Grupa je takođe primetila da većina uslova sporazuma "nije primenljiva". "Ovaj sporazum je obojen dvosmislenošću i labavim, lebdećim frazama koje ruskom okupatoru omogućavaju da ga ponovo koristi za agresiju, a postoje i izrazi koji se uopšte ne mogu primeniti, a smatraju se uvredom i ponižavanjem  mučenika i njihove žrtve u deset neprekidnih godina ", kaže se u saopštenju HTŠ-a, objavljenom 7. marta.

Teroristička grupa se takođe zahvalila turskoj vladi što se direktno uključila u nedavnu bitku protiv SSA-a i njenih saveznika u Idlibu.

HTŠ je svoju izjavu zaključio obećavši da će se boriti protiv SSA-a i njegovih saveznika obećavši da neće biti "mira ni sigurnosti" dok se sirijska vlada ne svrgne. "Znajte da ne postoji jezik koji radi sa okupatorom osim jezika sile i oružja. Zato potražite pomoć Svemogućeg Boga", izjavio je HTŠ.

Ruski predsednik Vladimir Putin i njegov turski kolega Redžep Tajip Erdogan finalizirali su novi sporazum o Idlibu tokom sastanka u Moskvi 5. marta. Prema novom sporazumu, uspostavljeno je primirje i kreću zajedničke patrole na autoputu Alep-Latakija.

Koliko je zaista jaka turska vojska, saznajte OVDE!

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA