Најновије

НАПАД НА РУСИЈУ ИЗ СВЕМИРА НЕЋЕ БИТИ МОГУЋ: Руска армија добија најмоћније одбрамбено мултифункционално оружје (ВИДЕО)

С-500 није само конвенционални систем противракетне одбране, већ и против-свемирско оружје чије ће увођење битно променити руске могућности противракетне одбране, каже пуковник Сергеј Хатилев, бивши шеф противавионских ракетних снага команде специјалних снага Руског ратног ваздухопловства.

С 500 (Фото: mil.ru)

- Систем је способан да реши неколико задатака, на пример, детекцију и уништавање конвенционалних аеродинамичких циљева, авиона и хеликоптера, крстарећих ракета - свега што лети до хиперсоничних брзина. Али уз то, С-500 може да гађа балистичке мете, и то не само током силазног дела лета, већ и у свим другим фазама. И овде су брзине космичке - неколико километара у секунди - рекао је Хатилев у разговору за новине "Московски Комсомолетс".

Својом способношћу да избаци циљеве у домету до 600 км и на надморској висини од готово 200 км, С-500 може ефикасно да се брани од циљева у блиском свемиру.

Другим речима, "ово је против-свемирско оружје", наглашава Хатилев.

- Комплекс садржи преградни приступ где један локатор ради на циљевима који лете на максималној висини, док се други користи за оне који лете близу земље на висинама до 30 км - објашњава он.

Према пензионисаном команданту, способности С-500 ће у основи изменити руску ракетну одбрану, која се, још у доба Хладног рата, традиционално концентрисала око Москве.

- Појавом комплекса попут С-500, можемо разговарати о противракетној одбрани читавих територија. Касније, када се производња ових система повећа и побољша, моћи ћемо да разговарамо о стварању на њиховој основи ваздухопловних снага одбране читаве Руске Федерације - каже Хатилев.

Прошлог месеца "Дизајнерски биро за специјалну машиноградњу", подружница "Алмаз-Антеја", потврдио је да су лансер С-500, мултифункционални локатор, командно постоље лоцирања ракетне одбране и транспортне јединице за радар за рано упозоравање, са тестирањем у току.

Крајем прошле године руско Министарство одбране известило је да ће државна тестирања почети 2020. године, а испоруке војсци почеће 2025. године.

Руски одбрамбени гигант "Ростек" наговестио је да ће први приоритет бити производња система за руску војску пре него што било какви разговори о извозу уопште могу да почну.

Русија има ракету способну да пређе 18.000 км и стигне до било ког циља на свету. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА