Најновије

ЛОКАЛНО СТАНОВНИШТО НЕ ЖЕЛИ ВИШЕ ДА ИХ ТРПИ: Мештани сиријског градића голоруки зауставили амерички конвој!

16. априла ујутро, локално становништво пресрело је конвој коалиције под водством САД-а у североисточној сиријској покрајини Ал-Хасаках.

Амерички конвој (Фото: Јутјуб)

 

Према Сиријској арапској новинској агенцији (САНА), конвој је пресретнут у близини градова Абу Касајеб и ал-Рахајах ал-Савда на северу ал-Хасаке.

„Мештани села Абу Касајеб, ал-Рахајах и ал-Савда у области Тел Хамис код ал-Камишлија пресрели су конвој америчких окупационих снага који се састојао од пет оклопних возила, присиљавајући их да се повуку“, рекао је репортер агенције.

Током последњих неколико недеља догодило се неколико сличних инцидената, посебно у околини града ал-Камишли. У неким случајевима су снаге Сиријске арапске армије (САА) подржале локално становништво да пресрећу америчке снаге. Недавни извештај лондонске Сиријске опсерваторије за људска права (СОХР) показао је да САД, који још увек има око 500 људи на североистоку Сирије, ради на јачању свог утицаја у региону.

 

ССА и локално становништво на североистоку Сирије очигледно координирају своје напоре за ограничавање кретања америчких снага. То се јасно види у близини нафтних поља у ал-Хасакаху, где америчке снаге редовно спроводе патроле.

Ко је извео мистериозни напад на џихадисте, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА