Најновије

ТЕРЗИЋ: Три сценарија за наставак фудбала, ово је потенцијални датум почетка Супер лиге

Звездан Терзић, генерални директор Црвене звезде, гостовао је на "Звезда ТВ" где је говорио о актуелним темама које су везане за најтрофејнији српски клуб.

Терзић (Фото: Јутјуб)

Терзић се у програм уживо укључио путем видео позива, а открио је када би првенство требало да се настави уколико се уопште и настави.

- Ми који смо део менаџмента Звезде, ми радимо и нисам ни знао колико може да се одради од куће. Открио сам многе предности дигиталних платформи. Много посла смо одрадили користећи ове техологије. Што се тиче ИТ сектора, научио сам више за месец дана него за претходни живот.

- Функицонишемо колико-толико нормално. Лиценцу завршавамо 30. априла и мали број људи из финансија долази на посао. Ја сваки дан одем до стадиона и обиђем просторије и терене и задовољан сам у каквим условима ће играче дочекати стадион.

Што се тиче наставка шампионата, Терзић је рекао:

- Нико са сигурношћу не може да каже и да ли ће се наставити. У сталном смо контакту са Зораном Лаковићем из УЕФА. Такође, у контакту смо са људима из Партизана, Владимиром Булатовићем из Заједнице СЛ, као и председником ФСС Славишом Кокезом.

- Постоје три сценарија: да се првенства заврше у замишљеном формату, други је да се заврше по скраћемом моделу и трећи је да се не заврше и да се региструју у постаојећем стању као у Шкотској и Белгији. Шкотска и Белгија су са аргументованим разлозима образложили став и УЕФА ће то прихватити. Већина лига инсиститра на завршетку првенства, јер велики део буџета попуњавају кроз ТВ права.

- Који од ових сценарија ће одредити ФСС, нико не зна. Све зависи од више фактора. Кад ће се укинути ванредно стање, а ту је и календар УЕФА за старт квалификација за ЛШ и ЛЕ. Ми се морамо ускладити са мерама Владе Србије и календаром УЕФА. Да ли ћемо имати довољно термина или само делимично, не зависи од нас.

- Ја бих волео да се све заврши у замишљеном формату. Желимо на регуларан начин, без бацања мрље, да узмемо титулу. Али то не зависи од мене, већ од поменутих ствари. Искрено се надам да се првенство настави 23. маја. Вероватно ће се стање укинути иза Ђурђевдана и биће потребно да се играчи мало спреме. И то уз скраћену процедуру да се одиграју четири кола првенства и три меча Купа.

Терзић сматра и да публике неће бити уколико дође до наставка.

- Убеђен сам да ће наставак првенства бити без публике. Постоје индиције и да се следећа сезона игра без публике. Звезда осам одсто добија од улазница, али велики проблем ће бити због ситуације на осталим европским стадионима. Звезда 85 одсто буџета добија из иностранства, скоро половину од трансфера и ако се без публике буде играла следећа сезона онда ће остали европски клубови кресати буџет.

О вести руских медија да Гаспром излази из Звезде, Терзић је рекао:

- То је једна велика лаж, Гаспром остаје спонзор Звезде до 2022. године са чврстим уговором и даје четири милиона евра за сезону.

О финансијској структури у наредној сезони:

- Звезди је потребно 30 милиона за живот клуба, али мораћемо да смањујемо буџет за 30 одсто због ситуације. Имамо план прихода, то су нам у највећој мери трансфери играча, Затим европска такмичења, ту је од спонзора 15 одсто, од ТВ права имамо један одсто. На жалост, Звезда има проблем што један одсто имамо од ТВ права. У Европи је то преко 50 одсто. Међутим, део смо неинтересантног подручја и зато плаћамо цех.

Голман Звезде у хуманој мисији. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА