Најновије

ЏИХАДИСТИ СЕ ПРОВЕЛИ КАО БОСИ ПО ТРЊУ: Терористи напали Асадове снаге у Идлибу, али је сиријска војска брутално одговорила

Сиријска арапска армија (САА) брутално је одговорила на провокацију припадника џихадиста у источном делу провинције Идлиб.

САА шаље појачање у Идлиб (Фото: Јутјуб)

Локални медији наводе да су се током ноћи и преподнева водиле жестоке борбе у близини Саракиба.

Један војни извор са линије фронта навео да међу џихадистима окупљених око Хаџата Тахрира ал-Шама има доста жртава. Сукоби су избили, пошто су се групе побуњених милитаната окупиле на оси Ал-Наираб, а онда су напале положаје сиријске војске.

Уследила је размена ватре, а САА је користила и тешку артиљерију да би растерала џихадисте. Опозициони медији тврде да су обе стране доживеле тешке губитке.

Међутим, сиријски извори тврде да је САА претрпела минималне губитке, док међу побуњеницима има доста рањених и погинулих.

Исти извор наводи да џихадисти из дана у дан гомилају појачања у јужном делу ауто-пута М-4 (Алепо – Латакија) што представља кршење Московског споразума, који је потписан 5. марта.

Према овом споразуму сви милитанти морају да се повуку шест километара од ауто-пута М-4. Међутим, пошто су џихадисти одбацили овај споразум, очекује се да сиријска војска у наредних неколико недеља покуша да покрене офанзиву и отера милитанте из овог подручја.

Прочитајте ОВДЕ зашто су Американци оптужили Русе.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА