Најновије

ЧУВАР ЗЕЈТИНЛИКА ДЕКА ЂОРЂЕ ОДГОВОРИО НА ЧЕСТИКЕ: "Фале Срби да уз ракију прославимо!"

Дека Ђорђе Михаиловић, легендарни чувар Зејтинлика, данас је напунио 92 године и за Курир из Солуна каже да му Срби недостају па да му рођендан буде истинска радост.

Ђорђе Михаиловић (Фото: Јутјуб)

- Нема ове године посетилаца, нема силних Срба који увек долазе да обиђу Зејтинлик и српске јунаке, своје претке. Сваке године 1. маја попије се мало више ракије него иначе, свима који дођу на Зејтинлик послужим и ратлук, да заједно обележимо мој рођендан. И ту су увек цигарете Дрина без филтера. Али, сад је таква ситуација, проблеми су велики, нема нигде никога. Шта да се ради. Само нек су људи живи и здрави - вели за Курир дека Ђорђе.

Он се нада да ће у јуну да се отворе хотели, допусте путовања, па да ће опет доћи Срби да прича с нима и попије по коју.

- Прошле године је пола милиона Срба одмарало у Грчкој и скоро сви су они прошли и овуда. Па и сви који дођу на Хиландар, обавезно сврате на Зејтинлик. Сад се ни на Хландар не може - каже дека Ђорђе и додаје:

- Стар сам, слабо видим, слабо чујем. На гробљу сам да бих онако, као старац, причао људима који дођу. Предраг Недељковић је ту да ме одмени, помогне и ради све тешке послове. Ја сам трећа генерације чувара српског ратничког гробља. Први чувар ио је мој деда Саво Михаиловић, Србин из Црне Горе, који се борио на Солунском фронту и остао овде да чува гробље. Потом је гробље чувао мој отац Ђуро и на крају ја. Седам и по хиљада српских гробова је овде Пошто немам сина, то сад наставља Предраг, који је дошао из Краљева.

Човек, који је синоним за Зејтинлик, и кога с радошћу слушају сви Срби како прича и рецитује, захваљује на силним честиткама за рођендан. На нашу опаску да ћемо и стоти славити, вели:

- Стар сам, богами. Видећемо. Ал, нека сте сви ви живи и здрави.. А надам се да ћемо се ускоро и видети, да ће мени опет наши Срби.

Српска Десница тражи промену Закона о полицији! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА