Најновије

ЖИВИ НЕЋЕ ПАСТИ У ЊИХОВЕ ШАКЕ: Џихадисти почели да се разносе да их не би заробили!

Коалиција предвођена САД-ом и Сиријским демократским снагама (СДФ) саопштила је 14. маја да су извели нову безбедносну операцију у источној покрајини Деир Езор.

Џихадисти (Фото: Јутјуб)

 

У кратком званичном саопштењу, Координациони и оперативни центар СДФ-а рекао је да је операција циљала чланове ћелије Исламске Државе у Деир Езору. Двојица тражених терориста разнела су се током операције.

„Нова операција коју су спровеле наше специјалне јединице и међународна коалиција, циљајући ћелију ИД-а на истоку земље Деир Езор, резултирала је убиством два члана ћелије, који су се разнели након што су рањени у сукобима током операција", наводи се у саопштењу.

Пуковник Мајлс Б. Цагинс III, портпарол коалиције, потврдио је да је операција била успешна. Према речима портпарола, јединице које су учествовале у операцији нису претрпеле губитке.

Раније овог месеца, команданта ИД-а заробили су америчка коалиција и СДФ у сличној операцији. Тада су се неки тражени терористи такође разнели како не би били заробљени од стране специјалних снага.

Недавне операције у Деир Езору довеле су до значајног побољшања безбедности тамо. Ипак, многе ћелије ИД-а би могле да буду одбачене, чекајући да се операције заврше и да се наставе напади.

Како је пропао најскупљи пројекат наоружања у историји човечанства, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА