Најновије

КУРТИ: Оно што је потписано између Београда и Приштине, далеко је од споразума!

Вршилац дужности премијера окупиране српске покрајине Аљбин Курти изјавио је данас да оно што је потписано у Минхену о поновном отварању авио-линије Београда и Приштине, а који би обављала Луфтханза, још није споразум и да на томе треба и даље радити, преноси Коха.

Аљбин Курти (Фото: kryeministri-ks.net)

Он је то рекао после посете са министром за инфраструктуру Љумиром Абдиџикуом Управи за цивилно ваздухопловство и најавио да је потребно још много корака, како би се то остварило.

Курти је навео да потписано у Минхену уз посредовање амбасадора Ричарда Гренела у вези са обнављањем летова између Приштине и Београда још није споразум и додао да је и то питање, као и многа друга, због пандемије изазване коронавирусом „замрзнуто“.

– Знамо коначну верзију споразума која је мени представљена касно, када су преговори и нацрт завршени. Могу рећи да смо за што већу регионалну сарадњу, али она мора имати у виду две основне ствари: прво, уставност и законитост, и друго, економску исплативост. Сва наша сарадња, која укључује и економску, мора бити корисна и одржива. То није споразум, већ израз воље – казао је он.

Према његовим речима, мора се проћи кроз још процедура да би се то и остварило, а пуно ствари је услед пандемије „замрзнуто“, па је и то једна од њих.

У Европском парламенту горело темом о Косову! Више о томе ОВДЕ!

Извор: kosovo-online. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА