Најновије

ОГРОМАН ГУБИТАК САД: Амери нису хтели да слушају Путина 2007. године и сада ће морати да се суоче са тим

Новинар и аналитичар Владимир Познер указао је на огроман губитак Сједињених Држава тиме што Русију нису претвориле у савезника.

Путин (Фото: kremlin.ru)

Након распада Совјетског Савеза, америчко руководство је имало шансу да претвори Русију у свог савезника, међутим, одабрало је деструктивни сценарио за развој односа, вештачки правећи непријатеља од Русије. Управо на то је указао познати руски новинар Владимир Познер.

„Руси су мислили: „Урадили смо све, ослободили смо се Совјетског Савеза и сада смо сви заједно.“И постојале су велике могућности“, коментарише новинар однос Руса према Американцима након распада СССР-а.

Међутим, Вашингтон је одлучио да не понови искуство руковођења „Маршаловим планом“ у послератној Европи, већ је одлучио да користи нову „Волкховетску доктрину“, због чега је Русија остала „заглављена“ у геополитичкој арени, бивајући изиграна због неширења НАТО-а на Исток.

Када су америчке власти почеле да бомбардују Југославију, као одговор на негодовање Москве по овом питању Вашингтон је Русији поручио: “Ниси велика сила – ниси нико, умукни.” 

Даљи развој таквих догађаја довео је до чињенице да је руски председник Владимир Путин јавно изјавио у Минхену 2007: „Ми нећемо дозволити да будемо тако третирани, имамо своје националне и глобалне интересе и мораћете да се суочите са тим, ми то више нећемо толерисати. “

Међутим, као одговор на то, америчко руководство је одлучило да користи агресивне мере како би утицало на Русију, „у том тренутку Путин је постао чудовиште, а Русија је поново постала непријатељ“ за Сједињене Државе.

Као резултат, сада постаје очигледно да Сједињене Државе нису хтеле да слушају Путина 2007. године и да ће сада морати са тим да се суоче.

Резимирајући, Познер је напоменуо да је управо агресивна политичка линија Вашингтона према Русији довела до тога да су сада Русија и Сједињене Државе поново постале геополитички противници.

Амерички војни авион кренуо на Хмејмим, а онда је побегао када је угледао руски Су-35! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА