Најновије

СТРАШАН ТЕРОР НАД СРБИМА И СРПСКОМ ЦРКВОМ! Мило тера владике на робију, хоће да етнички очисти Црну Гору!

Црногорски председник Мило Ђукановић наставља најстрашнији терор над Српском православном црквом и, по свему судећи, решен је да етнички очисти Црну Гору, тако што би један број Срба насилно асимиловао, а други натерао да се исели за Србију!

Мило (Фото: Јутјуб)

На тај "злочиначки план" у суботу је упозорио и српски председник Александар Вучић. Он је, после разговора са лидерима Срба из Црне Горе, рекао да не жели да буде исувише оштар у изношењу ставова, али да су неке ствари више него очигледне.

- Неки желе да српски народ у Црној Гори или прихвати асимилацију или оде у Србију, као своју матицу. Срби у Црној Гори треба да знају да нису и никад неће бити сами и да ће држава Србија увек бити уз њих - рекао је Вучић.

Владика будимљанско-никшићки Јоаникије и осам свештеника СПЦ, који су још 13. маја ухапшени због прославе празника Светог Василија (!?!), пуштени су протеклог викенда из притвора. Владика је експресно оптужен за кривично дело непоступање по одредбама о сузбијању опасне заразне болести, за које је предвиђена казна до годину дана затвора!

Стево Шекарић, руководилац Основног државног тужилаштва у Никшићу, потврдио је да је оптужни предлог предат Основном суду.

- Девет свештеника Епархије будимљанско-никшићке су 12. маја поступали супротно наредбама Министарства здравља о спречавању опасне заразне болести и на Тргу Шака Петровића окупили се заједно са грађанима, а затим обављали верски обред ван верског објекта, спроводили су литију на улицама. Одлука о задржавању свештеника била је донета због основане сумње да би могли поновити кривично дело које им се ставља на терет - рекао је Шекарић.

Владика Јоаникије, на другој страни, након изласка из притвора нагласио је да се 20 година у Никшићу одржавају литије поводом славе Светог Василија Острошког, а да је проблем настао тек кад се власт умешала.

- Испред цркве су се спонтано окупиле хиљаде људи. Свештенство није смело да повреди народ и његова осећања и морало је да изађе и буде уз народ. Проблеми су настали кад се власт умешала.

- Захвалан сам народу на истрајној и искреној подршци. По изласку из притвора сазнао сам да је у протестима доста омладине претучено у Никшићу, да су пребијена чак и деца, и то никако није смело да се догоди - поручио је владика Јоаникије.

Мило Ђукановић суочиће се са народним бунтом и литијама још масовнијим него што су биле оне пре епидемије короне које су из темеља уздрмале црногорског председника и његов режим. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА