Најновије

СЛОБОДА НЕМА ЦЕНУ: Бунт народа мирише на победу (ВИДЕО)

Дискутабилно је шта би у Србији у овом тренутку у народу значила реч "победа". Ако она, за почетак, изражава савладавање страха код грађана, онда синоћња бука, коју су незадовољни режимом Александра Вучића направили широм земље у 20.05, обећава управо то - победу над страхом.

Илустрација (Фото: Јутјуб/ Правда)

Србија је решила да се ослободи окова. Решила је Србија да доживи неки нови живот. Живот без понижења, сплеткарења, уцена и претњи. Живот слободе. Живот победника - живот без страха. Због тога су се у многим њеним градовима и општинама чуле шерпе, пиштаљке, бубњеви - бука.

Неправда која је покуцала на многа врата у Србији морала је да добије контрабуку. Буку која није плаћена коферима, радним местима, обећањима. Та бука је дебело плаћена незадовољством и због тога је она толико велика и убедљива. Стихови рок бенда "Бјесови" кажу - нада се рађа из безнађа. Управо то се догодило. Безнађе је то које је у Србији изродило наду.

Када су кренули улични протести против власти, грађани су били у потпуном страху. Тешко ко се усудио да изађе и покаже да је свестан да у друштву свашта не ваља. Застрашивани реториком људи на најважнијим положајима у држави, одмаздом коју могу да очекују у виду губљења посла, стањем у медијима под палицом власти, грађани Србије су повлачили ручну и држали се по страни.

Синоћ су, ипак, јасно дали до знања да не намеравају да се стишају. Да не намеравају да одустану и погну главу пред диктатуром и тиранијом. Дигли су главу и дижу је ка светлу и ка слободном и нормалном животу.

Србија има најјачу и најмоћнију војску на Западном Балкану. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА