Najnovije

SLOBODA NEMA CENU: Bunt naroda miriše na pobedu (VIDEO)

Diskutabilno je šta bi u Srbiji u ovom trenutku u narodu značila reč "pobeda". Ako ona, za početak, izražava savladavanje straha kod građana, onda sinoćnja buka, koju su nezadovoljni režimom Aleksandra Vučića napravili širom zemlje u 20.05, obećava upravo to - pobedu nad strahom.

Ilustracija (Foto: Jutjub/ Pravda)

Srbija je rešila da se oslobodi okova. Rešila je Srbija da doživi neki novi život. Život bez poniženja, spletkarenja, ucena i pretnji. Život slobode. Život pobednika - život bez straha. Zbog toga su se u mnogim njenim gradovima i opštinama čule šerpe, pištaljke, bubnjevi - buka.

Nepravda koja je pokucala na mnoga vrata u Srbiji morala je da dobije kontrabuku. Buku koja nije plaćena koferima, radnim mestima, obećanjima. Ta buka je debelo plaćena nezadovoljstvom i zbog toga je ona toliko velika i ubedljiva. Stihovi rok benda "Bjesovi" kažu - nada se rađa iz beznađa. Upravo to se dogodilo. Beznađe je to koje je u Srbiji izrodilo nadu.

Kada su krenuli ulični protesti protiv vlasti, građani su bili u potpunom strahu. Teško ko se usudio da izađe i pokaže da je svestan da u društvu svašta ne valja. Zastrašivani retorikom ljudi na najvažnijim položajima u državi, odmazdom koju mogu da očekuju u vidu gubljenja posla, stanjem u medijima pod palicom vlasti, građani Srbije su povlačili ručnu i držali se po strani.

Sinoć su, ipak, jasno dali do znanja da ne nameravaju da se stišaju. Da ne nameravaju da odustanu i pognu glavu pred diktaturom i tiranijom. Digli su glavu i dižu je ka svetlu i ka slobodnom i normalnom životu.

Srbija ima najjaču i najmoćniju vojsku na Zapadnom Balkanu. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: direktno.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA