Најновије

Хоће ли СНС хулигани бити кажњени због нарушавања реда и мира?

Претходних дана били смо сведоци да закони у Србији очигледно не важе за све једнако! Док се најављују казне од 150.000 динара за све оне који су присуствовали протесту испред Народне скупштине који је организовала опозиција на челу са Савезом за Србију, са друге стране припадници Српске напредне странке на челу са хулиганима могу да раде у Србији шта год хоће - да пале бакље усред полицијског часа, ометају јавни ред и мир и да, упркос Закону о јавном реду и миру, пролазе некажњено!

Владимир Ђукановић пали бакље на крову (Фото: принтскрин)

Пише: П. Маринковић

Након аплауза здравственим радницима Србије у 20 сати, пет минута после у градовима широм Србије грађани лупањем у шерпе, пиштаљкама и петардама, изражавају незадовољство према тренутном режиму у акцији "Буком против диктатуре". Од пре неколико дана у 20.30 сати почели су да се оглашавају и они који желе да пруже подршку властима Србије.

Међутим, то изражавање подршке властима претворило се у бахато паљење бакљи, и то у време полицијског часа, ватромет, као и постављање огромних звучника на поједине кровове зграда (и терасе станова), што прилично нарушава јавни ред и мир, на који су се полицији жалили станари.

Али, одговор који су добили био је да они "нису надлежни". Међутим, ко је онда надлежан, с обзиром на Закон о јавном реду и миру, као и кршење члана 17 овог закона? 

- Ко паљењем пиротехничких производа нарушава јавни ред и мир или угрожава сигурност грађана - казниће се новачном казном од 50.000 до 100.000 динара или радом у јавном интересу од 40 до 120 часова. Ко пуцањем из ватреног или другог оружја или имитације оружја нарушава јавни ред и мир или угрожава сигурност грађана - казниће се новчаном казном од 100.000 до 150.000 динара или казном затвора од 30 до 60 дана. Ко прекршај из ст. 1. и 2. овог члана изврши у групи од три и више лица - казниће се казном затвора од 30 до 60 дана - пише у члану 17 овог Закона.  

Зато се поставља питање, зашто полиција и надлежни не реагују на очигледно нарушавање јавног реда и мира? Да ли је могуће да у Србији закони нису исти за све?

Бакарец оптужио Ђиласа за смрт најстаријих Нишлија! Стигао бруталан одговор напредњацима. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА