Најновије

СЕВЕРНА КОРЕЈА ЗАПРЕТИЛА АМЕРИЦИ: Боље вам је та ћутите, ако не желите проблеме на изборима!

Северна Кореја саопштила је данас да Сједињене Америчке Државе немају право да коментаришу односе две Кореје, као и да је у интересу Вашингтона да ћути ако жели да предстојећи председнички избори протекну без проблема.

Војска Северне Кореје (Фото: Јутјуб)

То је та земља саопштила након што је Стејт департмент објавио да је разочаран што је Северна Кореја прекинула комуникацију са Јужном Корејом.

-Ако САД тако безбрижно гурају нос у туђе послове, уместо да се бави својим унутрашњим питањима, у тренутку када је политичка ситуација у тој земљи у најгорој конфузији, може да наиђе на неугодну ствар са којом је тешко суочити се, изјавио је генерални директор за послове са САД при севернокорејском Министарству спољних послова Квон Џонг Ган, преноси Ројтерс позивајући се на КЦНА.

Он је додао да би САД требало да "обуздају свој језик" и решавају сопствене проблеме уколико не желе да се "накостреше".

- То би било добро не само због њихових интереса, већ и због лакшег одржавања предстојећих председничких избора, додао је Квон Џонг Ган.

Гвоздена воља

Водећи севернокорејски лист Родонг Синмун објавио је данас да та земља има "гвоздену вољу" да казни Јужну Кореју због летака усмерених против Пјонгјанга, а који су резултирали потпуним прекидом комуникације две државе.

Северна Кореја назвала је због тих летака Јужну Кореју непријатељем и прекинула комуникацију, а севернокорејски лист рекао је да је недавни потез Јужне Кореје "изазов и проглашење рата", преноси Јонхап.

"Споља они изгледају као да се нешто грешком догодило, али изнутра нису напустили своје ружне намере да униште нашу земљу. Без обзира на то, наш народ има гвоздену вољу да се с правом освети јужнокорејским властима, чак и ако се међукорејски односи заврше у потпуном краху", додаје лист.

Севернокорејски дезертери годинама су слали поруке преко огромних балона из Јужне у северну Кореју, што је северна Кореја осудила истакавши да су те поруке усмерене против њеног лидера Ким Џонг Уна.

Трамп гомила ледоломце на Антарктику због Русије и Кине! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА