Најновије

У ЗАТВОР ИДЕ ИЛИ ИГОР ЈУРИЋ, ИЛИ ПОЛИТИЧАР ПЕДОФИЛ! Адвокат: Тужилаштву мора да преда доказ!

Игор Јурић ће у наредних неколико дана морати у тужилаштву да саопшти име политичара ког је оптужио да је педофил и преда доказе и сазнања о том тешком кривичном делу, пошто је Више тужилаштво у Београду саопштило да је формирало предмет и да ће саслушати оснивача фондације "Тијана Јурић".

Игор Јурић (Фото: Хелм Каст)

Јурић је први пут у марту гостујући у ТВ емисији рекао да има информације "да један политичар познат јавности сексуално злоставља децу". Како ни после три месеца државне органе није обавестио о својим тврдњама, нити им је доставио доказе, тужилаштво је одлучило да само покрене поступак.

Под лупом

На саслушању, како објашњава адвокат Небојша Милосављевић, Јурић ће коначно морати да проговори.

- Он ће у тужилаштву бити испитан о свим сазнањима, доказима, индицијама којима располаже, а то значи да ће морати да саопшти и име особе коју је помињао у јавности. Тек након што државне органе упозна с оним што је прикупио или зна, тужилаштво ће одлучити о томе да ли има елемената да се поступак покрене. Уколико доказа буде, тужилаштво ће дати налог полицији да прикупи сва потребна обавештења - каже Милосављевић и објашњава да би рад полиције на случају могао да подразумева и хапшење политичара, уколико је Јурић говорио истину.

Међутим, уколико оснивач Фондације, која носи име по његовој убијеној ћерки, одбије да каже име осумњиченог или не достави доказе, и он сам може да се нађе под лупом закона.

- Он сада подлеже кривичној одговорности и у случају да одбије да сазнања достави тужилаштву или се испостави да их заправо и нема, могао би да одговара за лажно пријављивање и узнемирење јавности - објашњава адвокат.

Игор Јурић је гостујући у ТВ емисији 9. марта изјавио да "има педофила на утицајним положајима у Србији који оргијају са децом".

- Међу њима је један озбиљан политичар, који је познат на националном нивоу. Он ће учествовати у кампањи у предстојећим изборима и грађанима свог града обећавати бољи живот - рекао је тада и тврдио да има "фотографије с камера, али да то није довољно да човек буде осуђен".

Желео да подстакне

О томе колико је ова изјава узбуркала јавност говори и то да се већ три месеца намеће питање који су били Јурићеви мотиви да јавно прозове политичара.

- Имао сам најбољу намеру, али признајем да сам тада погрешио јер сам веровао неким људима, који су искористили причу. Желео сам да подстакнем полицију и тужилаштво, али и породицу жртве да сведочи - рекао је Јурић у недељу гостујући на телевизији, након чега се јавност још више узбуркала. Дан након тог гостовања у једним новинама осванула је Јурићева изјава "да је политичар педофил изван власти", међутим, он је на свом Твитеру написао "да то није његова изјава".

Штети се угледу

Последњих дана се на друштвеним мрежама појављују имена неколико политичара за које грађани сматрају да би могли бити особа о којој је Јурић говорио.

- Озбиљне оптужбе треба износити само када постоје чврсти докази за то, јер се на тај начин угрожава нечији углед. Педофилија је преступ који је опасан по живот детета, али и свака прича о томе да је неко педофил штети професији којој тај човек припада. Штетите чак и ако само безлично кажете да је та особа у политици - рекао је раније криминолог Добривоје Радовановић.

Прочитајте ОВДЕ   кога су то напали испред полицијске станице.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА