Најновије

Вучић и после контакта са зараженима ћути о тестирању

Ни осам дана од изборне журке у централи Српске напредне странке, о којој су писали и немачки медији, председник Србије Александар Вучић није обавестио јавност да ли се тестирао на ковид -19, иако је неколико државних функционера после те прославе потврдило да је заражено коронавирусом. Ни премијерка Ана Брнабић, која је била у директном контакту са њима, не само што не саопштава да ли се тестирала, већ се не налази ни у самоизолацији.

Вучић (Фото: Председништво)

Сузана Васиљевић, саветница за медије председника Србије, ни данас није одговорила новинарима портала Нова да ли се председник државе тестирао на коронавирус, с обзиром на то да је у изборној ноћи био у контакту са зараженим државним функционерима.

Остали смо без одговора и на питања колико се пута до сада тестирао и када последњи пут.

Подсећамо, неколико дана пошто су напредњаци у изборној ноћи славили победу на протеклим изборима, утврђено је да су позитивни на ковид-19 председница Скупштине Маја Гојковић и  директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Такође, короном је заражен министар одбране Александар Вулин.

Сви они су те вечери били у непосредној близини председника државе, али и премијерке Ане Брнабић која се чак грлила са Мајом Гојковић.

Брнабић се неко време налазила и у друштву Александра Вулина, са којим су се грлили и министар финансија Синиша Мали и председник Извршног одбора СНС Дарко Глишић.

Међутим, ни саветник премијерке Младен Башић није доставио одговоре на наша питања – да ли се Брнабић тестирала на присуство коронавируса, колико се пута тестирала и када последњи пут? 

Такође, питали су и зашто се премијерка не налази у самоизолацији, будући да је упркос свему синоћ гостовала у емисији Хит твит на ТВ Пинк.

За разлику од највиших српских државних функционера, страни званичници немају проблем да грађанима саопште да ли су тестирани на ковид 19, а били смо сведоци да су многи током корона кризе сами саопштавали да су позитивни, дајући тако пример грађанима и поручујући им да буду одговорни.

Чак и неодговорни Доналд Трамп, коме се спочитава да не носи маску и рукавице, обавестио је грађане САД-а да ће се свакодневно тестирати на коронавирус, одмах након што је његов помоћник био позитиван, иако је са њим имао врло мало контаката.

Да се редовно тестира на ковид 19 не крије ни председник Руске Федерације Владимир Путин. Чак напротив, о томе јавно прича кад год има прилику.

Португалски председник Марсело Ребело де Соуса је 8. марта отказао све јавне активности и изоловао се у свом дому због ширења заразе. Он је то учинио пошто је примио групу ђака из школе која је након тога затворена, пошто је једном ђаку дијагностикован вирус ковид 19.

Иако је хрватски премијер Андреј Пленковић на удару тамошње јавности, јер се после контакта са Новаком Ђоковићем на Адрија туру није одмах тестирао, он је то на крају ипак учинио. Након тога је саопштено, да се Пленковић укупно три пута тестирао, да су тестови били негативни и да их је лично платио.

Све о новим мерама Кризног штаба прочитајте ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА