Најновије

НЕОЧЕКИВАНИ ПРЕОКРЕТ НА РАТИШTУ, АНКАРА ЈЕ ДОЧЕКАЛА УЗ СЛАВЉЕ! Турске снаге улећу у другу битку за ово подручје!

Портпарол снага Владе националног споразума (ГНА) коју подржава Турска, пуковник Мохамад Кануну, објавио је у суботу да су њихове ваздухопловне снаге почеле нападе на лучки град Сирт, чиме је започета друга битка за ово подручје на северу Либије.

Турска војска (Фото: tsk.tr)

Према Кануну, ваздухопловне снаге ГНА циљале су оклопна возила која припадају Либијској националној армији (ЛНА) у и око Сирта.

Портпарол такозване оперативне команде за Сирт - Ал-Џафра Абдул Хади Дара такође је најавио покретање операције "Пут победе" за контролу области Ал-Вашака, Бувајрат, Ал-Хасун, Џариф, Абу Хади, Сирт и Ал-Џафру.

У четвртак је турски председник Реџеп Тајип Ердоган рекао да ће Анкара повећати своју подршку Влади националног споразума, на чијем је челу Фајез ал-Сираж, упркос томе што је рекао да тамо нема решења за конфликт осим политичког решења.

Ердоган је на конференцији за штампу са Ал-Сиражом у Анкари рекао да ће Турска и Либија побољшати истраживање нафте у источном Средоземљу.

Портпарол главног команданта Либијске националне армије, генерал-мајор Ахмед Ал-Мисмари, рекао је у петак да се врши велики међународни притисак на снаге ЛНА, указујући на примање међународних захтева да се повуку 60 км од области око Триполија.

Америчкој војсци фали 2 000 пилота, више о томе ОВДЕ!

 

Извор: Ало

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА