Најновије

ПРЕДСЕДНИК КАО ПОКВАРЕНА ПЛОЧА: Трогодишњица Вучићеве најаве повлачења са чела СНС (ВИДЕО)

Да ће "ускоро" бити председник свих грађана Србије, а не и Српске напредне странке, још једном је јуче најавио Александар Вучић. Слично обећање понавља већ пуне три године.

Александар Вучић (Фото: predsednik.rs)

У емисији „Хит твит“ на ТВ Пинк, Вучић је, говорећи о актуелним протестима и епидемији вируса корона, истакао да жели да се обрати јавности „као председник свих грађана“.   

12. 7. 2020. године

“Важно је неколико ствари да кажем као председник свих грађана. Јер ја као што сам и обећао… Ускоро ће и органи странке, бићу само председник грађана, свих грађана Србије.”

Међутим, оваква најава од председника Србије могла се чути у више наврата у последње три године. Наиме, у јулу 2017, након победе на председничким изборима, најавио је да ће на почетку 2019. напустити највишу страначку функцију.

Он је у емисији “Ћирилица“ ТВ Хепи рекао да ће у јануару 2019. године предложити кандидата који ће га наследити на месту председника СНС.

10. 7. 2017. године

“У 2018. је десет година СНС-а, ја мислим да се конгрес партије заказује за јануар 2019. почетак 2019. када планирам да изаберем наследника… да предложим наследника, а верујем да ће га изабрати већина у партији коју водим“, рекао је Вучић.

На почетку 2018, опет у истој емисији, Вучић је казао да ће бити председник Српске напредне странке још највише годину дана.

19. 2. 2018. године

'Председник сам и Српске напредне странке још неко време. Верујем да је то максимално још годину дана, до следећег конгреса односно скупштине Српске напредне странке.“

Будући да није поднео оставку на место председника СНС Истиномер је ту његово обећање оценио као неиспуњено. Али, и у наредном периоду председник Србије наставио је да најављује исто.

Опет у јулу, али прошле године, напоменуо је да „нема сумње да ће следеће године неко други преузети СНС“. На питање да ли то значи да се неће кандидовати на скупштини странке, он је одговорио да је „то више пута рекао“ и да „није то нека новост, ни тајна“.

8. 7. 2019. године

'Како је навео, 'мора човек да зна када је време да дође до одређених промена и да зна када је време да себе на поистовети са државом и да помисли да је то само за њега'.

На питање шта ће значити његово повлачење са места лидера странке за странку, с обзиром на рејтинг који јој он доноси, Вучић је рекао да ће зато помоћи СНС.

'Мислим да је то најбоља политичка странка, покушаћу да помогнем да победи на парламентарним изборима', рекао је Вучић за РТС, 8.7.2019.

У октобру 2019, на констатацију новинарке „Ало“ да је најавио да ће те године отићи са чела СНС и објавити име наследника, Вучић је одговорио да ће „ускоро уследити промена“. 

11. 10. 2019. године

Он је говорио и ко ће ући у ужи избор за његовог наследника на тој позицији:

Свакоме ћете се обрадовати и радовати много више него мени. Не секирајте се ускоро ће бити тако - рекао је Вучић за Ало.

И месец дана касније, након седнице Председништва СНС, рекао је да ће Скупштина странке бити одржана највероватније након предстојећих избора и да ускоро неће бити председник партије.

4. 11. 2019. године

Он је рекао да чланови Председништва СНС-а желе да она буде после наредних избора и додао да ће промена бити већ пре избора у припреми листа.
„Да вам ја кажем, знам ја шта је Н1 желео да чује, када ћу ја да будем смењен унутар СНС-а, као председник СНС-а. Ускоро, али не брините и после тога и ови који ме наследе без проблема ће побеђивати ове што су опљачкали Србију“, рекао је Вучић на конференцији.

А у мају ове године, пред парламентарне изборе, Вучић је казао да ће се до краја 2020. повући са чела СНС.

7. 5. 2020. године

'То ћемо ове године да завршимо. Померила нам је све корона, али ћемо свакако то ове године да завршимо', рекао је Вучић вечерас на телевизији Хепи, о одласку с места председника СНС.

Том приликом нагласио је и да се „нада да неће бити кандидат“ на председничким изборима 2022. године. „За годину и по дана су председнички избори. Ми ћемо изаћи са нашим кандидатом, верујем да ћу учествовати у избору кандидата који ће моћи да победи. Надам се да ја нећу бити кандидат, да ћемо наћи бољег кандидата“, навео је Вучић.

Време је да Србију воде родољуби! Више о томе ОВДЕ!

Извор: istinomer.rs

 

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА