Најновије

САСЛУШАЊЕ ХАШИМА ТАЧИЈА: Седам сати пред тужиоцем!

Косовски председник Хашим Тачи саслушан је трећи дан заредом у Специјалном тужилаштву у Хагу. Испитивање ће бити настављено и у четвртак, преносе приштински медији.

Хашим Тачи (Фото: Правда)

Испитивање Хашима Тачија пред Специјалним тужилаштвом почело је у понедељак и трајало је шест сати, а косовски председник је тада медијима рекао да су његов адвокат и тужилац размењивали техничке детаље.

Првог дана пре саслушања Тачи је пред улазак у суд рекао да се борио "за независно и слободно Косово", и да је спреман да се суочи са свим изазовима.

- Нико не може преписати историју. Ово је цена слободе. Верујем у мир, истину и правду. Верујем у дијалог и добре односе са свим суседима. Косово је прича о успеху и на то сам веома поносан. Одредиште Косова је чланство у ЕУ, НАТО и трајно пријатељство са САД - рекао је Тачи, којег је испред суда сачекала неколицина Албанаца који су протестовали против оптужнице, и који су га подржали уз транспаренте и скандирање.

И други дан испитивање је, како су пренели приштински медији, трајало шест сати, а након изласка из зграде суда Тачи се није обратио медијима.

Специјално тужилаштво суда за ратне злочине ОВК-а предало је крајем јуна већу овог трибунала предлог оптужнице, којим се некадашњи командант терористичке ОВК Хашим Тачи и шеф његове тајне полиције Кадри Весељи терете за убиство 100 особа, као и за низ других недела.

У децембру 2011. године швајцарски сенатор Дик Марти објавио је извештај Савета Европе у ком је наведено неколико бивших вођа терористичке ОВК-а који су умешани у ратне злочине.

Командант ратног ваздухопловства открио каквим ловцима располаже Русија! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА