Најновије

СИРИЈСКА ВОЈСКА НА УДАРУ! Турски авиони кренули у акцију!

Турско ратно ваздухопловство и даље надлеће положаје Сиријске арапске војске (САА) на северозападу Сирије усред повећаних тензија дуж јужног фронта Идлиба.

Илустрација (Фото: flickr. com)

Према теренском извору у јужном Идлибу, извиђачки беспилотни авиони Турске више пута су летели изнад положаја сиријске војске на северозападу Сирије, због чега је сиријска војска у појачаном стању приправности за сваки потенцијални напад савезника милитаната из Анкаре.

У прошлости су турски војни беспилотни авиони нападали положаје сиријске војске у Идлибу и Алепу; међутим, од споразума из Москве 5. марта, Анкара се суздржава од покретања било каквих удара против снага сиријске владе. Прошле недеље су сиријска и турска војска били умешани у кратку размену ватре у јужном Идлибу, што је проузроковало тензије између два непријатеља.

Упркос присуству руске војне полиције на северозападу Сирије, турска војска је наставља да успоставља нова посматрачка места у областима у којима сиријска војска циља џихадистичке снаге.

То је довело до  тога да сиријска војска преиспитује целу ситуацију, посебно пошто су џихадистичке снаге, пре свега група Хурас ал-Дин и Туркестанска исламска партија (Ујгури), у последња два месеца покренуле бројне нападе на сиријске војне положаје.

И Французи стали уз Русе и Хафтара у Либији, пропада турски поход на нафту. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА