Најновије

ПОПОВИЋ: Литије сломиле страх од Ђукановићевог режима

Председник Српске народне партије и министар за иновације и технолошки развој у Влади Србије Ненад Поповић оценио је, поводом последњих изјава црногорског председника Мила Ђукановића о СПЦ и њеним верницима, да је сејање мржње према свему што је српско у Црној Гори дугогодишња политика Ђукановића.

Ненад Поповић (Фото: Јутјуб)

Поповић је у интервјуу за портал ИН4С, рекао да је Ђукановић на различитим поделама које је вештачки стварао опстајао на власти, покушавајући да измисли нови идентитет једне старе европске државе и старог народа.

- Када неко тако дуго влада, спроводећи деценијама сваку одлуку која му падне на памет без политичких последица, он помисли да је свемогућ, па тако помисли и да може да направи своју приватну државу и своју цркву и да тако народ до краја понизи - рекао је Поповић.

Он је оценио да, с обзиром на то да је атеиста, Ðукановић није могао да разуме значај Цркве и вере и да су Острог и Цетињски манастир светиње у које се не сме дирати.

- Из неразумевања сопственог народа направио је грешку доносећи закон чији је једини циљ да затре постојање СПЦ и њених светиња у Црној Гори - рекао је Поповић и додао да је Ђукановић сада спреман да се обрачуна са свима који су се оправдано побунили и стали у заштиту своје вере и Цркве.

Поповић је изарзио уверење да народ јасно препознаје, како је рекао, смирене, и дубоке, али одлучне поруке митрополита црногорско-приморског Амфилохија, који брани веру и светиње, као што препознаје и речи мржње Мила Ђукановића.

На питање да ли у поруци Амфилохија да ће први пут у животу изаћи на изборе види сличност са одлуком покојног патријарха Павла да изађе на гласање први и једини пут када се доносио Устав Србије који је јасно дефинисао да је Косово неотуђиви део Србије, Поповић је одговорио да су предстојећи парламентарни избори у Црној Гори једни од кључних у њеној новијој историји.

- После дугогодишње неконтролисане власти Мила Ђукановића и покушаја понижавања народа стварањем лажне цркве, очигледно се код грађана створила снажна потреба да се коначно успостави демократски поредак и демократска држава и зауставе се даље поделе, корупција и страх, као и да се спречи покушај да се уништи духовни и културни идентитет Црне Горе - каже Поповић.

Он је нагласио да су вера и литије сломиле ланце дугогодишњег страха и да је Ђукановићев режим огољен до краја, са свим својом слабостима.

- И заиста та Митрополитова одлука је у највишем сагласју са одлуком покојног Патријарха Павла да подржи Устав у којем је записано да је Косово Србија, и да ће тако бити докле год је тако у Уставу Србије и докле год је таква воља српског народа, без обзира на све привремене окупације или нелегално отимање ове свете српске територије - истакао је Поповић.

Он је рекао да је дубоко уверен у одличан резултат коалиције "За будућност Црне Горе" на предстојећим изборима и њену водећу улогу у променама које ће довести до изградње демократске, модерне и развијене Црне Горе окренуте будућности и напретку свих њених грађана.

"Ким Џонг Ун је мртав!" Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА