Најновије

НАПАД НА СРБЕ У РАШКОЈ: Не дају нам ни да се сећамо наших страдања!

Крст који су мештани села Попе код Тутина у Рашкој поставили 1. августа ове године на месту где су у давна времена убијена браћа Славиша и Станислав Зечевић, једни од оснивача села, није опстао на свом одредишту ни два пуна дана.

Илустрација (Фото: Пиксабеј)

Непознати вандали су у ноћи између 2. и 3. августа поломили крст и однели га у непознатом правцу.

Рушење крста, који је подигнут у знак сећања на трагично настрадалу браћу, унео је забринутост и узнемирење међу мештанима овог мирног места у коме Срби и Бошњаци вековима живе у братским и пријатељским односима које, како истиче Милован Зечевић, угледни просветни радник из овог краја, очигледно неко жели да наруши.

"Не желимо да било ко уноси немир и семе раздора између Срба и муслимана у овим крајевима јер смо у братској љубави, миру и толеранцији живели вековима и желимо да тако остане. Зато захтевамо од општинских и државних органа да предузму ефикасне и енергичне мере против виновника оваквих инцидената и појава, од њиховог брзог проналажења до изрицања најоштријих казни“, рекао је Зечевић.

Пре неколико дана у месту Миљена глава, такође у тутинској општини, постављена је албанска застава што је такође наишло на узнемирење и осуду и Срба и муслимана.

Службеници Полицијске станице у Тутину извршили су увиђај на позив мештана и за починиоцима који су поломили и однели крст се и даље трага.

Како је Вучић дао још једно лажно обећање, прочитајте ОВДЕ.

Извор: rina.rs

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА