Најновије

ЕРДОГАН НАРЕДИО СВОЈОЈ ВОЈСЦИ ДА ПОТОПЕ ГРЧКИ БРОД ИЛИ ОБОРЕ АВИОН: Европа бруји о могућем рату!

Немачки лист "Велт" објавио је спекулације, позивајући се на војне изворе из Истанбула, да су генерали добили наређење од председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана да потопе грчки брод.

Реџеп Тајип Ердоган (Фото: Синхуа)

 Ердоган је пре неколико дана наредио генералима да потопе грчки брод, али да покушају да у том нападу не нанесу превише жртава. Генерали су то одбили, па је следећа идеја била да се обори грчки авион - наводи немачки "Велт".

- Међутим, тада је била намера да се летелица упуца на тај начин да пилот може да се катапултира и спаси се - додаје лист, а преноси грчки портал "Е-дejлi".

Немачка новина наводи да су турски генерали одбили Ердоганове идеје, јер би у супротном избио хаос у Средоземљу, преноси ова интернет страница.

Подсећања ради, након што је Турска покренула потрагу за налазиштима гаса у источном Средоземном мору, на подручјима за која Кипар или Грчка сматрају да они имају право на експлоатацију, и пошто је Грчка најавила проширење свог појаса са шест на 20 километара миља у Јонском мору, турски потпредседник Фуат Октај означио је то као "разлог за рат", а турски министар сполњих послова Мевлут Чавушоглу скренуо је пажњу на одговарајућу одлуку турског парламента.

Ердоган је више пута запретио Грчкој, а у последњем обраћању је закључио да је "Стрела напустила лук и да ће сигурно пронаћи своју мету". "Дојче Веле" недавно је писао о тензијама између двеју држава, истакавши да се ситуација заоштрава око гаса.

Руски Су-57 стелт ловци понуђени страним клијентима! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА