Најновије

АМБАСАДОР ГОДФРИ: Србија пред тешким одлукама

Српска влада мора да донесе много тешких политичких одлука и већина разговора ће бити у Бриселу, али ми покушавамо да се фокусирамо на конкретне ствари које одмах можемо да урадимо, рекао је данас амерички амбасадор у Београду Ентони Годфри о споразуму Београда и Приштине у Вашингтону.

Ентони Годфри (Фото: Амбасада САД у Србији)

Он је за РТС оценио да је још одлука председника Доналда Трампа да именује посебног изасланика за побољшање односа Београда и Приштине био јасан сигнал да САД желе да појачају ритам којим се ствари крећу напред и да се фокусирају на економију и бољи живот људи.

Годфри је рекао да није задовољан степеном економске сарадње Србије и САД, јер жели да он буде још виши и бољи, као и да га веома радује што ће америчка развојна агенција DFC доћи у Србију.

Сви смо у плановима. Много радимо на томе, трудећи се да све буде спремно како би одмах могли почети да раде. Ово је нова страна у нашој историји сарадње, додао је он.

Према речима Годфрија, заједничка прича Србије и Америке дуго траје, а део те сарадње је и операција Халијард чија се годишњица обележава следеће недеље.

И ја ћу присуствовати обележавању годишњице, најавио је Годфри, који је изразио наду да ће и председник САД Доналд Трамп ускоро доћи у посету Србији.

Према његовим речима, питање диверзификације извора снабдевања гасом, која се нашла у једној од тачака потписаног споразума у Вашингтону, важна је за све.

Не можемо да зависимо од једног извора енергије. То је значајна и политичка тема. Јасно је да Русија користи зависност од само једног извора енергије као инструмент да постигне политичке циљеве. За Србију је важно да има слободу избора засновану на сопственим интересима и циљевима, закључио је Годфри.

Како је Израел пљунуо на себе, прочитајте ОВДЕ.

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА