ЗАХАРОВА: Саопштења Берлина и Запада већ попримају гротескне облике

Изјава немачког министра спољних послова Хајка Маса да би Москва требало да контактира Организацију за забрану хемијског оружја (ОЗХО) у вези са ситуацијом са Алексејем Наваљним представља изговор, а саопштења Берлина и Запада о инциденту већ попримају гротескне облике, изјавила је портпарол Министарства спољних послова Марија Захарова.

Захарова (Фото: mid.ru)

„Видели смо данашњу изјаву господина Маса у вези са тиме да, цитирам ‘за све податке које Русија очекује треба да се обрати ОЗХО-у’. Извините, али ово је, најблаже речено, само прави изговор“, рекла је Захарова за телевизију „Русија 1“.

Захарова је истакла да изјаве Берлина и Запада уопште о инциденту са Алексејем Наваљним већ попримају гротескне облике.

„Једноставно нас присиљавају да им све верујемо“, рекла је Захарова.

Она је подсетила да су након инцидента у Солзберију западне земље користиле сличну „формулацију ултиматума“ на рачун Москве.

„Данас видимо модификовану формулацију: дужни сте да прихватите, дужни сте да прихватите без икаквих приговора оно што не намеравамо да поткрепимо чињеницама. Али ми смо све то прошли. И данас то већ добија неке потпуно гротескне облике“, приметила је Захарова.

Какве су шансе да Приштина испуни обавезе преузете у Вашингтону прочитајте ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Корона нестаје за 24 часа ако се ово догоди!  – Бранка Стаменковић

Kњигу Александра Дугина “Четврта политичка теорија” можете поручити ОВДЕ.

Urbancube