Најновије

ОПЕТ ПАДА ПРИШТИНСКА ВЛАДА? Тачи и Курти кују план

Из Приштине стижу поруке да преговарачком тиму и премијеру треба забранити да у Бриселу разговарају о питањима која задиру у "унутрашње ствари Косова". Председнику Хашиму Тачију у том захтеву придружује се и најбројнија албанска странка, Покрет Самоопредељење, који позива Тачија да заједно оборе владу.

Хашим Тачи (Фото: ksgov.net)

Хашим Тачи није против дијалога Београда и Приштине који воде САД, али јесте против процеса у Бриселу. Сада, пошто није део дијалога покушава да на сваки начин онемогући и остале у Приштини да разговарају.

Пошто је за једну од тема наставка дијалога предложена финализација Заједнице српских општина, Тачи каже да "Скупштина Косова хитно мора да третира тај ризичан корак Владе Косова, а да хитно мора да изгласа и резолуцију којом ће премијер бити спречен да преговара о унутрашњим питањима на Косову и о темама које доводе у ризик унутрашњи поредак".​

На Тачијеву иницијативу није било директног одговора главног приштинског преговарача – премијера Авдулаха Хотија, али је он раније данас рекао да од дијалога неће да бежи, а да економска нормализација неће бити потпуна без међусобног признања.

Самоопредељење позива Тачија да заједно оборе владу

Због отварања, како кажу, унутрашњих питања у дијалогу, најбројнија албанска странка на Косову, Покрет Самоопредељење покренуо је иницијативу за смену владе, али нема подршку осталих посланика.

Позвали су Хашима Тачија да позове своју бившу странку Демократску партију да им се придружи и да заједно оборе владу Авдулаха Хотија.

Не би било први пут да се и најљући противници међу Албанцима уједине у рушењу владе, ако им је интерес да њихове политичке опције дођу на власт.

Хашиму Тачију одговара нестабилна политичка сцена на Косову, јер се у њој добро сналази, а из ње би лакше одговорио изазову ако против њега буде потврђена оптужница Специјалног суда за почињене ратне злочине.

Зашто је Харадинај добио надимак '’Муња'’, сазнајте ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА