Најновије

ВОДИТЕЉКА НАПАЛА СПЦ, ДРИТАН ЈЕ ОДМАХ ПРЕКИНУО: Стао у заштиту верног народа (ВИДЕО)

Носилац листе "Црно на бијело" Дритан Абазовић нашао се синоћ у правом окршају са водитељом РТЦГ која је у својим питањима лидеру „Црно на бијело“ инсистирала да Српска православна црква и и коалиција „За будућност Црне Горе“ воде „великосрпску политику“ и да имају „идеологију равногорског четничког покрета“.

Дритан Абазовић (Фото: Јутјуб)

Абазовић је, реагујући на такве констатације водитељке емисије "Интервју", стао у одбрану СПЦ и, како је рекао, права да грађани Црне Горе практикују верске слободе, без обзира којој религији припадају.

У исечку из емисије који кружи друштвеним мрежама, забележен је тренутак у коме водитељка РТЦГ износи оптужбе на рачун СПЦ.

- Имамо две ситуације, да је СПЦ блиска коалицији за будућност Црне Горе, већ смо објаснили како и зашто и да воде сличну великосрпску политику и да имају идеологију равногорског четничког покрета… - рекла је она и док још није завршила своју оцену, Абазовић је прекинуо:

- Дозволите, ја нисам адвокат СПЦ, али мислим да ове оптужбе заиста не стоје – поручио је.

У напетој атмосфери, у којој су се водитељка и Абазовић међусобно прекидали, Абазовић је на њено питање "у чему не стоје оптужбе", инсистирао да није тачно да СПЦ промовише равногорски покрет.

- Нисам дошао овде да бих бранио цркву, али заиста ако постоје неки људи који су десничари… - покушао је да објасни Абазовић, али је поново био прекинут:

- Морам то да вас питам, знате због чега… - почела је водитељка, али Абазовић није прекинуо своје излагање.

- Молим вас, само дозволите да вам одговорим. Не желим да дозволим да интервју поведемо у правцу да таргетирамо цркву. Ја нисам адвокат цркве, могу са принципијелне равни да браним нешто што је и осећај огромног броја становника Црне Горе и тај огроман број становника Црне Горе није у равногорском покрету – рекао је Абазовић и додао:

- Има ли елемената десничара тамо, има ли неких људи што су екстремнији? Сигурно, али има заиста велики број грађана који само желе да имају могућност да практикују верске слободе као и ми остали који, можда, припадамо другим верским заједницама или смо агностици, атеисти или шта ли већ – одговорио је Абазовић.

Да ли Албанска коалиција прелази на страну победника избора, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА