Најновије

Прекинути све разговоре о Косову и Метохији са ЕУ и страним државама

Друштво српских домаћина као учесник у тзв. Унутрашњем дијалогу о Косову и Метохији – чији исход није био по вољи његовог иницијатора, тражи од Председника Србије Александра Вучића и других државних функционера да прекину све разговоре и активности о Косову и Метохији са ЕУ и појединим страним државама и да се то питање врати у Савет безбедности УН и решава у складу са Резолуцијом СБ УН 1244.

Нићифор Аничић (Фото: Јутјуб)

Пише: Нићифор Аничић                                                                      

Сви досадашњи потписани споразуми о Косову и Метохији после Резолуције СБ УН 1244, укључујући и “Бриселски” и „Вашингтонски“ - у којима Србија није добила ништа а неке од тачака последњег споразума нас доводе у сукоб са интересима наших традиционалних пријатеља Русије и Кине и потенцијално још великог броја земаља - су противуставни и апсолутно штетни по српске националне и државне интересе Србије. 

Стављањем потписа у Вашингтону на премештање српске амбасаде у Јерусалим Александар Вучић је директно прекршио Резолуцију 478 Савета безбедности УН, и тиме нанео велику штету Србији у међународним односима, јер кључни аргумент Србије у борби за опстанак Косова и Метохије у Србији, је управо Резолуција СБ УН 1244. Сматрамо да треба повући потпис са ове одлуке јер не можемо се у одбрани територијалне целовитости позивати на ауторитет једне резолуције а истовремено кршити другу резолуцију УН. 

Косово и Метохија нису „камен о врату Србији“, како неки наопако мисле, већ камен темељац, који данас поједини црквени и државни зидари покушавају да изваде и одстране из темеља Републике Србије. Сваки прави Србин зна да они који се данас одричу Косова и Метохије, одричу се темеља србске духовности, државотворности и националног идентитета, који је заветован у Христу, Светосавском и Светолазаревском Завету.

Сваки од тих споразума које је Србија потписала са ЕУ и земљама Запада је део надлежности и права Републике Србије преносио на албанске сепаратистичке институције у Приштини и тако косовско-метохијски Албанци, кроз процес пузајуће независности, полако али сигурно иду ка свом циљу – правном и фактичком издвајању из Републике Србије. 

Председник државе и председник Владе, као и други изабрани функционери, нису добили мандат од народа да флагранто крше Устав и угрожавају територијални целовитост и суверенитет Србије. Посебно то право немају корумпирани политичари који раде за стране интересе - они не смеју да преговорају у име Србије. 

Друштво српских домаћина истиче да српски народ не треба да призна никакво противуставно решење о нашој јужној покрајини и подсећа, да је одбрана Косово и Метохије као свете српске земље и неотуђивог дела Републике Србије, уставна и морална обавеза сваког Србина и свих грађана Србије. 

Српским вођама опозиције из разних политичких партија и покрета нека је на част. Сви сте окупирани неким лидерским сновима и позицијама и личним интересима и ћорави сте код очију а Вучић са својом бандом уништи све, ама баш све, што је српско. Па се питам у чему ви господо видите срећу и до чега Вам је стало. Питам се да ли је могуће да дође до васкрсења српског или је крај Српству? Највећа трагедија је што владајућа мафија са себичном опозицијом ућутка све паметне људе, па, рецимо, шта од тога може бити црње. Немоћан сам било шта учинити и помоћи српској земљи натопљеној крвљу наших предака. Сваком државнику Србије поручујем да се подсети Лазареве клетве уклесане на споменику Косовских јунацима на Газиместану -  епицентру српске историје, вере, завета, културе и традиције. Остало ми је само да кажем: „Проклет био издајица наше Отаџбине“ и, како рече наш народни гуслар - „Боже својој наопако долазио мајци из њега се излегли губавци.“

Због свега наведеног тражимо оставку Александра Вучића.

Шта спречава САД да покушају да задају кобни ударац Русији прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА