Најновије

МОГУЋЕ ОТКАЗИВАЊЕ ДИЈАЛОГА У БРИСЕЛУ? Следећа рунда неизвесна

Следећа рунда дијалога Београда и Приштине, планирана за 28. септембар у Бриселу, доведена је у питање због одбијања Приштине да разговара о Заједници српских општина, сазнаје Танјуг у Бриселу.

Косовска Митровица (Фото: Јутјуб)

У европским дипломатским изворима Танјугу је речено да је следећа рунда експертских разговора Београда и Приштине, као и састанак на високом нивоу између председника Србије Александра Вучића и премијера привремених косовских институација Авдулаха Хотија "још под знаком питања”.

Проблем је, како се незванично наводи, одбијање Приштине да разговара о имплементацији договора из 2013. године, који подразумева формирање Заједнице српских општина.

Извори Тањуга наводе да је ЕУ поручила Приштини да не може да ”бира о чему ће да преговара, а о чему неће”, јер је већ пристала на договорену агенду која подразумева разговоре о имплементацији свих непримењених договора из Бриселског споразума.

Иако је састанак Вучића и Хотија планиран и најављен за 28. септембар, у Европској служби за спољне послове кажу да тренутно не могу да најаве тај састанак.

Уместо тога, напомињу да се дијалог на експертском и високом нивоу наставља чим "све буде на месту”, односно чим се две стране договоре.

Да ли ће и када Вучић признати независност Косова, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА