Најновије

СРПСКИ ПИЛОТИ ИСПАЛИЛИ РАКЕТЕ: Прво бојево гађање после више деценија

Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишли су данас припаднике Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране, који у рејону Војног комплекса "Пасуљанске ливаде" изводе гађање из ваздухоплова, припремајући се за вежбу са бојевим гађањем "Садејство 2020“, која ће бити одржана у октобру на Пештеру.

Напокон (Фото: Војска Србије)

Министар одбране Александар Вулин каже да су наши МИГ-ови данас први пут након 20 година испалили ракету ваздух-земља и да војни пилоти после више деценија имају прилику да реализују бојево гађање.

"Припремамо се за велику вежбу "Садејство 2020'’ где ћемо показати све ново што смо усвојили. Показаћемо једну нову Војску Србије која је у стању да испуни баш сваки задатак", најавио је Вулин.

Командант 204. ваздухопловне бригаде пуковник Бране Крњајић објашњава да су данас изведена бојева дејства авијације авионима МиГ-29, Г-4 и Орао по циљевима на земљи.

"Овим гађањем смо практично потврдили да је авијација спремна за следећу фазу увежбавања која ће почети идуће недеље у склопу завршних припрема за вежбу "Садејство 2020", рекао је пуковник Крњајић.

Ко јхе оборио руски Су-30, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА