Најновије

ПЕСКОВ ПРОКОМЕНТАРИСАО ПОСТУПАК ЗАХАРОВЕ: Посебно поменуо Србију и Србе

Портпарол председника Владиммира Путина, Дмитриј Песков је реаговао на погрешно протумачен пост Марије Захарове на Фејсбуку, те саопштио да је вероватно дошло до неспоразума у вези с појединим формулацијама у њеној објави поводом посете председника Србије Вашингтону. Истакао је да су односи Србије и Русије стратешког карактера и да су Срби за Русију братски народ.

Дмитриј Песков (Вото: РИА Новости)

„Могуће је да је дошло до неспоразума у вези са појединим формулацијама, знам да се моја колегиница извинила. Стога полазимо од тога да нико неће сумњати у приврженост и дубоко поштовање према Србији у целини, и конкретно српског руководства“, рекао је Песков.

Додао је да су односи Србије и Русије стратешког карактера.

„Наши пријатељски, партнерски односи, стратешко партнерство са Србијом, су један од најважнијих приоритета наше спољне политике. Српски народ је наш братски народ и апсолутно сви, без изузетка, руководство Русије, стручњаци, су привржене присталице даљег развоја нашег партнерства“, рекао је Песков,

Песков је додао да Министарство спољних послова Русије чини много у циљу развоја и продубљивања односа између Русије и Србије, између осталог и у циљу заштите интереса братског народа у Србији у међународној арени.

О чему су стварно причали Лавров и Вучић, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Восток

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА