Најновије

ШТА АКАДЕМИЦИ КАЖУ ЗА СПОРАЗУМ У ВАШИНГТОНУ? Какав је став САНУ?

Српска академије наука и уметности (САНУ) о споразуму из Вашингтона "нема више информација него што постоји у штампи", изјавио је данас председник САНУ Владимир С. Костић на конференцији за новинаре.

Бела кућа (Фото: Pixabay)

"Колико знате ви толико знају и чланови Академије", рекао је Костић, одговарајући на питање да ли ће се Академија изјашњавати о споразуму Београда и Приштине, који је прошле седмице потписан у Белој кући под попкровитељством америчке администрације и председника САД Доналда Трампа.

Костић је нагласио да "Академија није позвана ни у какву поделу одговорности" према последњим догађајима.

Он је навео да су бројни академици дали своја мишљења која су хетерогена и додао како ће "поздравити право сваког академика да се изјасни, како год сматра да треба да се изјасни".

На питање новинара какво је мишљење САНУ о подизању споменика Стефану Немањи, Костић је одговорио да сматра како би о томе Академија требало да се изјашњава, али је проблем био што од фебруара није радила због корона вируса.

Костић је рекао да су неки академици дали своје мишљење о томе, као што је и он дао у једном интервјуу, али је констатовао како се о том питања САНУ није огласила и оценио "да је требало".

Костић је рекао да ће Академија "у разумном времену" организовати научни скуп који ће бити посвећен проблему споменичке културе.

О чему су тачно Вучић и Лавров разговарали, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА