Najnovije

ŠTA AKADEMICI KAŽU ZA SPORAZUM U VAŠINGTONU? Kakav je stav SANU?

Srpska akademije nauka i umetnosti (SANU) o sporazumu iz Vašingtona "nema više informacija nego što postoji u štampi", izjavio je danas predsednik SANU Vladimir S. Kostić na konferenciji za novinare.

Bela kuća (Foto: Pixabay)

"Koliko znate vi toliko znaju i članovi Akademije", rekao je Kostić, odgovarajući na pitanje da li će se Akademija izjašnjavati o sporazumu Beograda i Prištine, koji je prošle sedmice potpisan u Beloj kući pod popkroviteljstvom američke administracije i predsednika SAD Donalda Trampa.

Kostić je naglasio da "Akademija nije pozvana ni u kakvu podelu odgovornosti" prema poslednjim događajima.

On je naveo da su brojni akademici dali svoja mišljenja koja su heterogena i dodao kako će "pozdraviti pravo svakog akademika da se izjasni, kako god smatra da treba da se izjasni".

Na pitanje novinara kakvo je mišljenje SANU o podizanju spomenika Stefanu Nemanji, Kostić je odgovorio da smatra kako bi o tome Akademija trebalo da se izjašnjava, ali je problem bio što od februara nije radila zbog korona virusa.

Kostić je rekao da su neki akademici dali svoje mišljenje o tome, kao što je i on dao u jednom intervjuu, ali je konstatovao kako se o tom pitanja SANU nije oglasila i ocenio "da je trebalo".

Kostić je rekao da će Akademija "u razumnom vremenu" organizovati naučni skup koji će biti posvećen problemu spomeničke kulture.

O čemu su tačno Vučić i Lavrov razgovarali, saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA