Најновије

ПОНОВО СЕ РАЗМАТРА ВАНРЕДНО СТАЊЕ? Пораст инфекција довео најтеже питање на ред!

Влада Јапана ће размотрити хоће ли прогласити још једно ванредно стање због корона вируса, изјавио је данас министар за одговор на ковид-19 Јасутоши Нишимура, након захтева гувернера Токија и три суседне префектуре у којима је поновни пораст инфекција "затегао" здравствени систем.

Корона вирус. (Фото: pixabay. com)

- Сложили смо се да смо у тешкој ситуацији која нас приморава са размотримо проглашење ванредног стања - рекао је Нишимура новинарима после састанка и додао "чућемо мишљења стручњака" пре него што одлучимо о том питању.

Премијер Јошихиде Суга није присуствовао састанку. Званичници министарства здравља информисали су га у Влади о захтеву гувернера, као и о тренутном стању заразе, преноси Кјодо.

Јапан је у априлу прогласио ванредно стање први пут

Централна влада је у априлу прошле године прогласила ванредно стање које је покривало неке од 47 префектура у земљи, укључујући Токио и Осаку, пре него што га је проширила широм земље. Ванредно стање у потпуности је укинуто крајем маја.

Током састанка, Нишимура је затражио од четири гувернера да позову ресторане да престану да послужују алкохол после 19 сати и затворе локале у 20 сати, рекаши да централна влада планира да прошири накнаду за ресторане који сарађују. Гувернери су прихватили захтеве Нишимуре.

Токио је данас пријавио још 814 случајева корона вируса, настављајући да бележи брзи пораст, са укупно 61.774 случаја.

Локалне власти широм земље су истог дана пријавиле више од 3.000 нових случајева.

Главни град је у четвртак забележио рекордних 1.337 нових инфекција, више од 1.000 по први пут од почетка пандемије. Три друге префектуре такође су недавно забележиле рекордан број дневних случајева.

Дритан запретио Милу Ђукановићу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА