Најновије

ЕКОНОМСКИ ПАТРИОТИЗАМ: Двери за примену Бајденовог модела у Србији

Српски покрет Двери поновио је захтев Влади Србије да пружи подршку домаћој привреди и социјално угроженим грађанима Србије,тако да у оквиру кампање "Будимо солидарни - купујмо домаће", поред осталог у својим јавним набавкама уведе привремени преференцијални положај српске робе и српских произвођача, попут оног уведеног у САД.

Двери (Фото: Јутјуб)

Овај покрет подсећа да је пре месец дана Влади Србије предложио пакет од 12 мера како би спречила штету коју привреда и социјално најосетљивији становници трпе у условима пандемије.

Указују да је мере сличне из пакета које су предложиле Двери, увео амерички председник Џозеф Бајден, Уредбом коју је потписао пре два дана, а којом се савезне агенције обавезују да у државним набавкама "Купују домаће" и тако америчку куповну моћ у вредности од 200 милијарди евра искористе за јачање америчке привреде и за стварање тржишта за нове технологије.

"Мере економског патриотизма" које су Влади предложиле Двери односе се на строго селективну помоћ искључиво најугроженијим домаћим привредницима и предузетницима, наводи се поред осталог у саопштењу Двери.

Да би се домаћи производи издвојили и промовисали, Двери су предложиле и посебно брендирање домаћих производа као и медијску кампању на јавним медијским сервисима РТС и РТВ под називом "Будимо солидарни - купујмо домаће".

Шта су руски бајкери донели у Србију, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА