Најновије

ИЗЕТБЕГОВИЋ ЈЕ ИСТИНУ КРИО ДЕЦЕНИЈАМА! Марић: Алија ми је признао да је Србин!

Бакиров отац Алија Изетбеговић, оснивач странке СДА и бивши председавајући Председништва БиХ, открио је новинару Миломиру Марићу приликом једног сусрета да је Србин.

Алија Изетбеговић (Фото: Јутјуб)

Иако Бакир говори како су Срби лош народ, ни не зна да је његов отац пре екстремног исламског фундаментализма отворено причао о српском пореклу. Детаље њиховог сусрета приликом ког је Изетбеговић то саопштио Марићу познати новинар и водитељ је изнео.

- Непосредно пред сарајевски рат, можда је био март 1992, отишао сам код Алије Изетбеговића. Тада је била актуелна прича да му је Милошевић лично понудио да буде први председник Југославије, у којој би остала Босна, Хрватска, Србија, Црна Гора и евентуално Македонија. Рекао ми је да је тада отишао код Милошевића, да би га његови обесили насред Башчаршије. Отишао је у Београд, али се тада видео са патријархом Павлом, не и са Милошевићем - започиње причу Миломир Марић.

Како наводи новинар по доласку у Изетбеговићев кабинет сачекан је с овом информацијом.

- Кад сам дошао код Алије у кабинет он ме је загрлио и рекао: "Сине, ја сам некад био Србин." Питао сам до које године, на шта ми је он одговорио: "До 1972. године сам се писао као Србин." Објаснио је да потиче из једне старе београдске породице, која је прешла у Босански Шамац. Остало је историја. Рекао је чак да је био у КНОЈ, јединицама које су хватале Дражу Михаиловића после рата, а убрзо је ухваћен с покретом муслимана - објашњава Марић.

Изетбеговић је долазио у Београд да би издао књигу "Ислам између истока и запада", то је било пре исламске декларације.

- Београд је био тад слободан град, сви су долазили јер је Београд за све њих био Њујорк и он је издао ту књигу. После се уплашио од изјаве да је некад био Србин, молио је Николу Кољевића да ми каже да ја то избацим - наводи Марић.

“Жртвоваће САД како би уништили Русију.” Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА