Najnovije

IZETBEGOVIĆ JE ISTINU KRIO DECENIJAMA! Marić: Alija mi je priznao da je Srbin!

Bakirov otac Alija Izetbegović, osnivač stranke SDA i bivši predsedavajući Predsedništva BiH, otkrio je novinaru Milomiru Mariću prilikom jednog susreta da je Srbin.

Alija Izetbegović (Foto: Jutjub)

Iako Bakir govori kako su Srbi loš narod, ni ne zna da je njegov otac pre ekstremnog islamskog fundamentalizma otvoreno pričao o srpskom poreklu. Detalje njihovog susreta prilikom kog je Izetbegović to saopštio Mariću poznati novinar i voditelj je izneo.

- Neposredno pred sarajevski rat, možda je bio mart 1992, otišao sam kod Alije Izetbegovića. Tada je bila aktuelna priča da mu je Milošević lično ponudio da bude prvi predsednik Jugoslavije, u kojoj bi ostala Bosna, Hrvatska, Srbija, Crna Gora i eventualno Makedonija. Rekao mi je da je tada otišao kod Miloševića, da bi ga njegovi obesili nasred Baščaršije. Otišao je u Beograd, ali se tada video sa patrijarhom Pavlom, ne i sa Miloševićem - započinje priču Milomir Marić.

Kako navodi novinar po dolasku u Izetbegovićev kabinet sačekan je s ovom informacijom.

- Kad sam došao kod Alije u kabinet on me je zagrlio i rekao: "Sine, ja sam nekad bio Srbin." Pitao sam do koje godine, na šta mi je on odgovorio: "Do 1972. godine sam se pisao kao Srbin." Objasnio je da potiče iz jedne stare beogradske porodice, koja je prešla u Bosanski Šamac. Ostalo je istorija. Rekao je čak da je bio u KNOJ, jedinicama koje su hvatale Dražu Mihailovića posle rata, a ubrzo je uhvaćen s pokretom muslimana - objašnjava Marić.

Izetbegović je dolazio u Beograd da bi izdao knjigu "Islam između istoka i zapada", to je bilo pre islamske deklaracije.

- Beograd je bio tad slobodan grad, svi su dolazili jer je Beograd za sve njih bio NJujork i on je izdao tu knjigu. Posle se uplašio od izjave da je nekad bio Srbin, molio je Nikolu Koljevića da mi kaže da ja to izbacim - navodi Marić.

“Žrtvovaće SAD kako bi uništili Rusiju.” Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Srpski Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA