Најновије

НАДАЛ КОНАЧНО ПРИЗНАО: Новак је толико бољи од мене

Један од најбољих тенисера у историји Рафаел Надал је уочи Аустралијан опена причао о ривалствима која има са Новаком Ђоковићем и Роџером Федерером.

Надал (Фото: Јутјуб)

Надал је истакао да са обојицом има коректан однос, као и то да су га они "гурали" да напрдује.

- Мислим да је то позитивно ривалство. Увек сам имао одличан однос са својим противницима. Искрено, тако се ја бар осећам. Са обојицом сам имао добар однос, ту је доста респекта и радили смо велике и важне ствари за наш спорт. У смислу каријере, терали смо један другог да будемо бољи. Када је неко поред тебе ко ради сјајне ствари, много боље од тебе, даје ти пут шта треба да поправиш да би унапредио игру - рекао је Шпанац.

Потом је причао о трци за најтрофејнијег играча на Гренд слем трунирима.

- Ја се увек такмичим, али никада нисам био опседнут тиме да будем најбољи. Само сам био фокусиран на то да дам свој максимум у сваком тренутку. То ми даје могућност да се борим за најважније ствари, али за мене је најважније вратити се кући после сваке сезоне и рећи да сам поносан на то што сам урадио током те године.

Наставио је у истом ритму.

- Да, искрено, урадио сам и више него што сам могао да сањам у својој тениској каријери. Наравно, било би невероватно да освојим још један Грен слем и да на крају завршим као играч који је освојио највише њих у историји. Али, знам да то неће бити кључ за моју срећу у будућности. Само треба покушавати, немам притисак, немам опсесију. Ако се то деси, то је фантастично - завршио је Надал.

Подсетимо, за сада, Надал и Федерер су освојили по 20 трофеја на највећим турнирима, док је Новак Ђоковић трећи на листи са 17 пехара.

Новак с терасе открио незаборавну анегдоту од пре 14 година. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА