Најновије

ИМАЈУ 24 САТА ФОРЕ ДА СЕ ПРЕДАЈУ: Асадови ловци надлећу југ Сирије, Четврта дивизија спремна да прегази западну Дару

Ратни авиони Сиријског арапског ваздухопловства (СyААФ) примећени су изнад западног села Даре, где се повећавају тензије између владиних снага и бивших побуњеника. Бројни ратни авиони прелетели су регион између 26. и 27. јануара, што је изгледа покушај застрашивања бивших побуњеника.

САА (Фото: САНА)

Напади су започели након састанка између команданата бивших побуњеника у западној Дари и високих официра Сиријске арапске војске (САА). Састанку, који је 25. јануара одржан у округу Дахија у центру града Даре, присуствовала је и руска војна полиција.

Током састанка, бившим побуњеницима у западној Дари наводно је запрећено ваздушним ударом ако се не сложе са протеривањем шесторице озлоглашених наоружаних екстремиста у северозападни регион Идлиб.

Идентификована су петорица терориста који су стајали иза низа напада на сиријске владине снаге у западној Дари,а то су: 

Мухамед Жад Алах ал-Зоуби из града Тафас; Јад ал-Ганим из града Јадуда; Мухамед Касим ал-Субајхи из града Атман; Мухамед Ибрахим ал-Шагоури из града Музајриб; Јад Жара из града Тел Шихаб.

Локални команданти у западној Дари добили су времена до 28. јануара да прихвате захтеве САА или ће се суочити са војном акцијом. "Слободна лига Хорана" известила је 27. јануара да команданти планирају да одбију захтеве.

Прошле недеље, елитна Четврта дивизија САА распоредила је велико појачање у западној Дари. Ограничени сукоби избили су 24. јануара, међутим, нису забележени губици. Ситуација има шансе да ескалира у пуну војну конфронтацију уколико побуњеници западне Даре одбију захтеве САА.

Срби на Косову убили 200 америчких војника. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА