Најновије

КНЕЖЕВИЋ: Безбедносна ситуација у Црној Гори озбиљна

Један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић је у својству председника Одбора за безбедност и одбрану заказао је контролно саслушање потпредседника владе Дритана Абазовића, вршиоца дужности ВДТ-а Дражена Бурића и директора АНБ Дејана Вукшића, због, како наводи, основане сумње да је део безбедносног сектора учествовао у формирању криминалних кланова.

Милан Кнежевић (Фото: Јутјуб)

Оценио је да је због тога безбедносна ситуација у Црној Гори озбиљна и да је део безбедносних структура учествовао у формирању кланова, шеврцу цигарета и наркотика.

Дошло је, казао је, до подела у тим клановима, и између њих је било ликвидација.

Као једну од последица свега навео је аферу пришлушкивања у Специјалном државном тужилаштву.

"Сад се појављује питање - ко је укључен и зобг чега у прислушкивање у СДТ-у и које су се информације слале из СДТ-а АНБ-у а преко њих и криминалним клановима. Ако направимо анализу где се налазе вође криминалних кланова, и видимо да их нема у Спужу, закључујемо да су институције заказале", рекао је Кнежевић на конференцији за новинаре.

Подсетио је да је ДФ упозоравао да је део Агенције за националну безбједност био укључен у све активности некадашње опозиције.

"И сада могу да кажем да је АНБ била умешана у монтирање државног удара. Паја Велимировић је прво био послат у просторије АНБ-а", казао је Кнежевић и додао:

"Плашим се да ако државни органи одмах не реагују, да ћемо на улици поново имати обрачуне и ликвидације."

Кнежевић је говорио и о, како је навео, лажном државном удару на изборни дан 2006. и недавном самоубиству бившег функцонера АНБ Луке Булатовића, који је иза себе оставио видео поруку.

О договору Приштине и Берлина прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА