Најновије

РУСКА РАТНА МНОРНАРИЦА ДОБИЈА НОВУ ФЛОТУ: Сасвим нова јединица у најави

Нова јединица руске ратне морнарице,Арктичка флота, могла би да се створи у Русији како би се осигурала безбедност Северног морског пута, пише ТАСС позивајући се на извор у руској морнарици.

Руска флота (Фото: РИА Новости)

Ново удружење морнарице - Арктичка флота - могло би се створити у Русији како би се осигурала безбедност Северног морског пута.

О томе је за ТАСС рекао извор из поморске сфере.

„Сада се разматра питање стварања нове структуре - арктичке флоте Русије. Ово ће бити засебна формација у саставу Морнарице, чији ће главни задатак бити да обезбеди безбедност Северног морског пута и арктичке обале у зони одговорности северне и пацифичке флоте ”, рекао је извор агенције.

Напоменуо је да ће стварање арктичког удружења морнарице омогућити северној и пацифичкој флоти да се усредсреде на решавање борбених мисија како је предвиђено.

„Претпоставља се да ће инфраструктура за функционисање нове флоте бити одвојена од северне и пацифичке флоте. У будућности ће се надопуњавати бродовима и посебном опремом у арктичким перформансама“, рекао је саговорник агенције.

Званичних информација о томе још нема.

Руска ратна морнарица

Тренутно се морнарица Русије састоји од оперативних и стратешких формација: Балтичке, Тихоокеанске, Црноморске флоте и Каспијске флотиле.

Статус оперативно-стратешке јединице имала је Северна флота, од 1. јануара 2021. године, то је стратешко територијална јединица Оружаних снага РФ, која извршава задатке из војне области.

Одвојени огранци руске морнарице су поморска авијација, морнаричка пешадија и обалске ракетне и артиљеријске јединице.

Такне новог руског дрона можете да откријете ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА