Најновије

ЗАЕВ НИЈЕ ВИШЕ ПРЕМИЈЕР МАКЕДОНИЈЕ: Из политике уопште није тешко отићи (ВИДЕО)

Премијер Северне Македоније Зоран Заев поднео је оставку на место премијера Северне Македоније и своје странке, Социјалдемократског савеза Македоније (СДСМ), после пораза на локалним изборима у Скопљу и другим великим градовима.

Зоран Заев (Фото: ЈУтјуб)

„У име СДСМ и свих наших људи честитам противницима на победи на изборима. Преузимам одговорност на себе и подносим оставку на место премијера и председника СДСМ. Честитам свим прогресивним грађанима који се боре за интегрисану Северну Македонију. Честитам свим изабраним градоначелницима“, рекао је Заев на конференцији за медије после другог круга локалних избора у Северној Македонији.

Његов Социјалдемократски савез Македоније (СДСМ) претрпео је пораз у другом кругу локалних избора, пошто су опозициони и независни кандидати победили у Скопљу, Охриду, Куманову, Битољу и другим градовима.

„Из политике уопште није тешко отићи. Тешка је помисао на реалност и одлуку нашег народа. Унео сам слободу и демократију у нашу земљу, што значи преузимање одговорности. Желим да оставим траг људима да уче и расту у демократском капацитету. Можда грешим, време ће показати, време је да грађани подрже политичаре који могу да доносе тешке и храбре одлуке, а да се не руководе политичким рејтингом или фотељама“, рекао је Заев.

Опозициона ВМРО-ДПМНЕ прогласила је победу у 12 општина.

Заев је пре избора рекао да ће поднети оставку ако његова партија буде поражена на изборима за градоначелника Скопља.

Новинар проговорио о корони, кризном штабом и медијима, ово не смеју да прикажу на РТС и Н1, погледајте шокантну емисију ОВДЕ.

Извор; Агенције

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА