Најновије

"Сачекао сам да прођу барем 24 часа од Зукорлићеве смрти, како бих подсетио на ту његову срамоту"

”Кад год им је требала памет, Срби су долазили код Бошњака.” Ово је Муамер Зукорлић изјавио на Светог Саву 2015. године. Говорио је како Срби, по њему, краду тј. присвајају најпаметније муслимане, на пример Емира Кустурицу и Мешу Селимовића (иронично је додао и Расима Љајића, више да би се ругао њему и његовој политичкој ”употребљивости”).

Миодраг Зарковић (Фото: Хелм Каст)

Пише: Миодраг Зарковић, аутор емисије “Да вас чујем” на Хелм Касту 

На страну то што се Кустурица, истичући свест о сопственом српском пореклу, добровољно определио да буде српски редитељ и стваралац, односно крстио као православац. На страну и то што је Селимовић још за живота, такође добровољно и у више наврата, себе одредио као српског писца, те Србина у етничком смислу. Занемаримо, дакле, то што наведени примери говоре ни о чему другом него о Зукорлићевом бахатом и дрском незнању, какво је заслуживало најширу друштвену осуду - далеко већу и дубљу од оне с којом је био суочен након те изјаве. Усредсредимо се зато на суштину његових речи, на природу онога што поручује:

Срби сопствену памет немају, па су принуђени да је узимају или отимају другима.

Та изјава заслужује да буде сврстана у ред највећих и најгнуснијих увреда на рачун Срба. Готово је невероватно да је икоме могла да падне на ум тако монструозна конструкција. Да је неко уопште имао потребу да толико увреди цео један народ.

А опет, није невероватно, јер се догодило. Управо такву изјаву дао је Муамер Зукорлић, у Бечу 27. јануара 2015.

Сачекао сам да прођу барем 24 часа од Зукорлићеве смрти, како бих подсетио на ту његову срамоту. Држим да је то неки цивилизацијски минимум. Нисам омладина ДС-а па да нечију смрт прослављам махањем шарених балона на Тргу републике. Али зато од вас, који сте у међувремену преплавили друштвене мреже похвалама на рачун таквог непојамника какав је био Зукорлић, очекујем да не чекате ни трена, него да одмах наставите да га ”памтите” као ”великог и мудрог човека” којег сте ”могли да поштујете чак и кад се с њим не слажете”.

Не знам само од кога ћете позајмљивати ”памет”, сад кад вам је преминуо Зукорлић.

Холандски доктори проговорили, колико је вакцинисаних у болницама сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА