Најновије

"ОВАЈ КЛАН ЈЕ ЈАЧИ ОД ЗЕМУНСКОГ!" Ако Брнабић то тврди, а они су имали Легију и ЈСО, размислите кога тек ови имају

Премијерка Ана Брнабић пренела је да у случају осумњичених за припадност организованој криминалној групи постоје нови докази, да се истрага наставља и најавила да се могу очекивати изненађења у будућности.

Ана Брнабић (фото: Јутјуб)

Брнабић је, упитана да ли располаже новим информацијама, да ли су прикупљени нови докази, одговорила потврдно, али и додала да о њима не може да говори у овом тренутку.

"Истрага се наставља, можете очекивати изненађења у будућности", рекла је Ана Брнабић одговарајући на питања новинара на ванредној прес конференцији.

На констатацију да је истрага почела након што је председник Александар Вучић на колегијуму БИА рекао да се похапсе сви који мисле да имају право да убијају и питање да ли је то јавно признање да безбедносни органи не раде по закону, већ чекају политички налог, Брнабићева је казала да је очигледно да је у целом процесу неко ко је радио за државу, радио и за мафију.

"Имамо рат против мафије, која је имала неког у државним структурама у МУП-у и можда другим безбедносним структурама. Нема шта боље него да дође председник и каже – 'људи, да се разумемо, ко не ради свој посао биће оштро санкционисан. Не може мафија бити јача од државе'. Од тада почиње истрага против свих људи без обзира где раде, на којој су функцији и да ли припадају некој странци", објаснила је премијерка.

Нагласила је да је, када су постојала прва сазнања, председник објавио свеопшти рат против мафије и добио аплауз од стране БИА, који су спремно прихватили ту борбу.

"Видели смо након неколико месеци обавештајног рада резултат до којег се дошло да је пао клан који је јачи, озбиљнији и опаснији, од тада Земунског клана", тврди Брнабић.

Kазала је и да је поносна да није, као раније, дошло до акције када је неко са врха државе убијен, већ да се превентивно деловало.
Изјаве Kуртија не изненађују, али су "за жаљење"

Председница Владе Ана Брнабић оценила је да изјаве лидера Самоопредљења Аљбина Kуртија, који је и кандидат те странке за премијера, да му дијалог са Београдом није приоритет – нису изненађујуће, али су "за жаљење".

Премијерка је на прес конференцији у влади Србије изјавила да то јесте за жаљење и указује на неозбиљност политичких елита у Приштини.

"Сматрам да је дијалог једини начин за договор о нормализацији односа двеју страна и за напредак и стабилност. Уосталом, Приштина без тог дијалога нема нарочиту перспективу јер више од половине земаља света није признало тзв. независно Kосово", истакла је премијерка .

Брнабићева је додала да само кроз дијалог Приштина може да дође на пут европских интеграција на којем, каже, пет земаља чланица ЕУ такође није признало независно Kосово.

Осврћући се на изјаву Kуртија да је потребно веће учешће САД у дијалогу, те да је потребно подстаћи "трансатлантску перспективу", Брнабићева је приметила да је Kурти, колико се сећа, прво био против Вашингтонског споразума.

"Али и то говори о посвећености или озбиљности политичара у Приштини. Ми, за разлику од њих, не дајемо супротстављене изјаве сваких неколико дана", констатовала је премијерка.

Бошко Обрадовић каже да дијалог треба да воде бојкот странке, опширније ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА