Најновије

ПРИШТИНА УПУТИЛА НОТУ ПОДГОРИЦИ: Уништен аутобус са Косова код Берана

Амбасада самопроглашеног Косова у Подгорици упутила је вербалну ноту Министарству спољних послова Црне Горе у којој се захтева објашњење у вези са инцидентом који се десио у близини Берана, када је, како се наводи у саопштењу косовског министарства спољних послова, на дужности, каменицама нападнут аутобус са путницима са Косова, преноси КосСев.

Самопроглашено Косово (Фото: Министарство спољних послова привремених институција)

Међу путницима нема повређених, а причеињена је материјална штета на аутобусу компаније "Гјафа-Тоурс" којим су се косовски туристи враћали из Колашина.

Косовска министарка за спољне послове Мељиза Харадинај-Стубла рекла је да је овај инцидент изазвао страх за слободно кретање грађана између Косова и Црне Горе и да Косово "неће дозволити подривање евро-атланског правца региона због оваквих инцидената засејаних хибридним ратом против НАТО чланова и савезника у региону".

Позвала је црногорске власти да чувају "одличне односе Косова и Црне Горе", узимајући у обзир и "улогу и важност албанске заједнице у Црној Гори".

Црногорски медији су јавили да је на аутобусу косовских регистарских таблица поломљено једно стакло, да нема индиција да је реч о организованом криминалу и да је случај регистрован као спорадични инцидент.

Како је премијер Црне Горе реаговао на избор патријарха, сазнајте ОВДЕ.

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА